Η εγγονή του Μπενίτο Μουσολίνι επιτέθηκε στον Αμερικανό ηθοποιό Τζιμ Κάρεϊ μετά από την ανάρτησή του στο Twitter, όπου είχε σχεδιάσει τα άψυχα σώματα του Ιταλού δικτάτορα και της ερωμένης του, Κλαρέτα Πετάτσι.

Η Ιταλίδα πολιτικός Αλεσάνδρα Μουσολίνι απάντησε μέσω Twitter στον Κάρεϊ το Σάββατο, αποκαλώντας τον «μπάσταρδο» επειδή σχεδίασε τον παππού της και την ερωμένη κρεμασμένους από ένα δοκάρι.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η 56χρονη Μουσολίνι είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το δεξιό κόμμα Forza Italia, ανιψιά της Σοφία Λόρεν και πρώην ηθοποιός και μοντέλο.

Το σχέδιο του Τζιμ Κάρεϊ βασίζεται στον πραγματικό θάνατο του Μουσολίνι και της Πετάτσι, οι οποίοι αιχμαλωτίστηκαν από τους κομμουνιστές αντάρτες και εκτελέστηκαν από εκτελεστικό απόσπασμα στις 28 Απριλίου 1945.

Το ζευγάρι, όπως και άλλες σημαντικές φιγούρες της ιταλικής φασιστικής ελίτ που κυβερνούσε στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Ιταλία με στόχο να κατευθυνθούν στα σύνορα με την Ελβετία, που είχε παραμείνει ουδέτερη από τις εχθροπραξίες.

Μετά τον θάνατό τους, οι σοροί του Μουσολίνι και της Πετάτσι, όπως και άλλων φασιστών, κρεμάστηκαν μπροστά από ένα βενζινάδικο στο Μιλάνο, μπροστά από ένα εξαγριωμένο πλήθος.

Ο Καναδο-Αμερικανός ηθοποιός, του οποίου τα σχέδια έχουν συγκεντρώσει σκληρά σχόλια από τον Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την άποψή του για τον φασισμό με το σχόλιο: «Αν αναρωτιέστε που οδηγεί ο φασισμός, απλώς ρωτήστε τον Μπενίτο Μουσολίνι και την ερωμένη του Κλαρέτα».

Το tweet του συγκέντρωσε πάνω από 57.000 likes αλλά και προκάλεσε την επίθεση της Αλεσάντρα Μουσολίνι που του απάντησε: «Είσαι ένας μπάσταρδος».