Τα extreme sports μπορούν να γίνουν άκρως επικίνδυνα. Ωστόσο, ο πατέρας δύο παιδιών Denis Burakov, δεν φανταζόταν ότι θα πλήρωνε με την ίδια του τη ζωή, την απόπειρα να δοκιμάσει ένα τέτοιο σπορ.

Στις 3 Ιανουαρίου, ο άτυχος άντρας από τη Ρωσία βρίσκονταν σε χιονοδρομικό κέντρο στο βόρειο Καύκασο και αποφάσισε μαζί με έναν άλλο άνδρα να δοκιμάσουν τη σφαιροβασία στο χιόνι. Δηλαδή την κατάβαση πλαγιάς μέσα σε μια μεγάλη μπάλα από πλαστικό.

Η κατάβαση θα πραγματοποιούνταν σε μια πίστα ειδικά σχεδιασμένη για την πορεία της μπάλα. Ωστόσο, η σφαίρα ξέφυγε από την προβλεπόμενη πορεία της, δίχως να μπορέσει κάποιος να τη σταματήσει.

Την προσπάθεια κατέγραφε με ερασιτεχνική κάμερα ένας φίλος του θύματος. Στο βίντεο, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, ακούγεται αρχικά ο εκπαιδευτής να εξηγεί πως η σφαίρα δεν πρόκειται να πάει «πολύ μακριά» και πως υπάρχει ένας άντρας στην κάτω μεριά της πλαγιά, έτοιμος να την πιάσει εάν έβγαινε εκτός πίστας.

Ωστόσο, αφού ξεκινήσει η κατάβαση ένας άνδρας ακούγεται να φωνάζει πως πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση ξανά. Η μπάλα φαίνεται να φεύγει από τη σχεδιασμένη διαδρομή και να πέφτει σε βράχια, πριν εξαφανιστεί από το πλάνο, κατεβαίνοντας την πλαγιά.

Ο άντρας που τραβάει το βίντεο ρωτάει «τι συμβαίνει εκεί;». Μια φωνή απαντά «τίποτα» και ύστερα προσθέτει «μια καταστροφή». Το βίντεο σταματά εκεί, αλλά όχι και η τρελή πορεία της πλαστικής μπάλας.

«Η σφαίρα συνέχισε για περίπου ενάμιση χιλιόμετρο, περνώντας από βράχια και χτυπώντας σε αυτά», δήλωσε πηγή από την αστυνομία. Τελικά κατέληξε σε μια παγωμένη λίμνη και χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος μέχρι να φτάσουν οι διασώστες.

Όταν έφτασαν εκεί, βρήκαν τον 27χρονο Burakov ζωντανό. Μέχρι όμως να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, είχε ξεψυχήσει. Ο σύντροφός του, Vladimir Shcherbov επέζησε, αν και υπέστη διάσειση και πολλαπλές ρήξεις στο κεφάλι και το σώμα.

Όπως είναι φυσικό, οι διοργανωτές ελέγχονται για εγκληματική αμέλεια, αντιμετωπίζοντας τη μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 χρόνων.

Δείτε το βίντεο…