Τον Ρεπουμπλικάνο Τσακ Χέιγκελ αναμένεται να διορίσει σήμερα νέο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα, με τις πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς να θέλουν τον Αμερικανό πρόεδρο να ανακοινώνει, ταυτόχρονα, και την τοποθέτηση του συμβούλου του Λευκού Οίκου για θέματα αντιτρομοκρατίας, Τζον Μπρέναν, στη θέση του επικεφαλής της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών (CIA).

«Ο Μπρέναν έχει την πλήρη εμπιστοσύνη του προέδρου», είπε ένας αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Εδώ και τέσσερα χρόνια ενεπλάκη σε όλους τους μεγάλους φακέλους της εθνικής ασφάλειας και θα είναι σε θέση να αναλάβει αμέσως τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της CIA», επισήμανε ακόμα ο αξιωματούχος αυτός.

Ο Μπρέναν, ο οποίος υπηρέτησε παλαιότερα στη CIA, θα διαδεχθεί τον απόστρατο στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη της εξωσυζυγικής σχέσης που διατηρούσε με τη βιογράφο του.

Η επιλογή του Χέιγκελ, ενός πρώην γερουσιαστή των Ρεπουμπλικανών και παρασημοφορημένου βετεράνου του πολέμου του Βιετνάμ, για να διαδεχθεί τον Λίον Πανέτα ως επικεφαλής του Πενταγώνου, θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες επικύρωσης στη Γερουσία, όπου πολλοί έχουν κατακρίνει τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά το Ισραήλ και το Ιράν.