Προσωρινό εξιτήριο από το βρετανικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν από τις 9 Οκτωβρίου πήρε σήμερα η πακιστανή έφηβη, η οποία είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή προωθούσε το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας ανακοίνωσε ότι η 15χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι θα πρέπει να εισαχθεί εκ νέου το αργότερο μέσα στον Φεβρουάριο, για να υποβληθεί σε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση.

Οι γιατροί περιέγραψαν την ανάρρωσή της ως θεαματική, αλλά είπαν ότι χρειάζεται να υποβληθεί σε νέα επέμβαση για να αμβλυνθούν με πλαστικές επεμβάσεις τα τραύματα τα οποία υπέστη κατά την επίθεση.

Την Πέμπτη η πακιστανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το κορίτσι θα μπορέσει να παραμείνει στη Βρετανία μαζί με την οικογένειά του, ύστερα από την απόφαση των αρχών να επιτρέψουν στον πατέρα της να εργασθεί στο εκεί πακιστανικό προξενείο, αρχικά για τρία χρόνια, που μπορούν να παραταθούν στη συνέχεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Μαλάλα έβγαινε από το νοσοκομείο μόνο για λίγες ώρες και αυτό για να συναντήσει τον πατέρα της Ζιαουντίν, την μητέρα της Τουρπεκάι και τους μικρότερους αδελφούς της Κουσάλ και Ατούλ στο σπίτι όπου διαμένουν.