Μπαλούκου: Στην Αλβανία έχουν γίνει μεγάλα έργα υποδομών τα τελευταία 6 χρόνια

Η υπουργός Υποδομών και Ενέργειας μιλάει για την ανάπτυξη της γειτονικής χώρας


ΚΟΣΜΟΣ
16:47
22/03/2019
Μπαλούκου: Στην Αλβανία έχουν γίνει μεγάλα έργα υποδομών τα τελευταία 6 χρόνια
3
loading

Απτή πραγματικότητα χαρακτήρισε τα έργα υποδομών σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως των μεταφορών και της ενέργειας, η υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας Μπελίντα Μπαλούκου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τα τελευταία έξι χρόνια, 67 έργα σε όλη τη χώρα, συνολικής αξίας 42 δισεκατομμυρίων λεκ έχουν υλοποιηθεί σε αγροτικές περιοχές. Πρόκειται για έργα που αφορούν τη βελτίωση των υποδομών μεταφορών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων (έργα ύδρευσης/αποχέτευσης), έργα από τα οποία έχουν, ήδη, δει οφέλη περίπου 250.000 κάτοικοι της χώρας» τόνισε.

Αναφερόμενη στον ενεργειακό τομέα, η κ. Μπαλούκου υπογράμμισε την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας που άρχισε το 2014 και το οποίο έχει παράξει αποτελέσματα σε όρους ασφάλειας και ποιότητας των ενεργειακών προμηθειών.

Το ενεργειακό πεδίο αποτελεί έναν τομέα όπου υλοποιούνται επενδύσεις - πρόσθεσε - κυρίως σε νέους υποσταθμούς και σταθμούς μέσης τάσης. Σύμφωνα με την κ. Μπαλούκου, 14,5 δισεκατομμύρια λεκ έχουν επενδυθεί από την Εταιρεία Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (OSHEE) για τη βελτίωση του δικτύου και την κάλυψη των αναγκών των αγροτικών περιοχών.

Εξάλλου, ο οργανισμός αυτοκινητοδρόμων προχώρησε σε επενδύσεις αξίας 750 εκατομμυρίων λεκ με στόχο την αναβάθμιση των οδικών αξόνων του εθνικού δικτύου, που συνδέονται και με αγροτικές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται η ισοτιμία ευρώ-λεκ είναι: 1 ευρώ = 124,49 λεκ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Catman

    Δε καταλαβαίνω γιατί μας τα λέει αυτα η κυρία? αυτοί καλά κάνουν εμείς τι κάνουμε? ειναι γεγονός δε μπορούμε να συγκριθούμε ούτε με την Αλβανία.

  2. avatar simply

    H λατρεία των συριζαίων για όποιους μισούν την Ελλάδα χρίζει επιστημονικής παρακολούθησης και ειδικό δικαστήριο.

  3. avatar audioware

    Ισχύει. Ολα τα λαμόγια και οι εγκληματίες της Αλβανίας, τους έκατσε βαρύς ο Ραμα με τις μεταρρυθμίσεις που έκανε. Τους έβαλε τα 2 ποδια σε ενα παπουτσι, οπότε τον πολεμουν με διαδηλώσεις...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει