Η εφημερίδα του Βατικανού στηρίζει τον Μόντι

Υποστήριξη της Αγίας Έδρας στην πολιτική προσπάθεια του επικεφαλής της κυβέρνησης


ΚΟΣΜΟΣ
2:56
28/12/2012
Η εφημερίδα του Βατικανού στηρίζει τον Μόντι
loading

Στην εφημερίδα του Βατικανού Οsservatore Romano αναφέρεται ότι «Η προσωπικότητα του Μάριο Μόντι βρίσκεται σε αρμονία με το αίτημα για μια πολιτική που να χαρακτηρίζεται από υψηλότερο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο θέλει να κινηθεί ο σημερινός (σ.σ. υπηρεσιακός) πρωθυπουργός και με αυτές τις αξίες απευθύνεται στα κόμματα, πέρα και από το περιεχόμενο του μανιφέστου του».

Η τοποθέτηση αυτή, όπως εκτιμούν αναλυτές, επισημοποιεί την υποστήριξη της Αγίας Έδρας στην νέα πολιτική προσπάθεια του επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης, ο οποίος πλέον αποτελεί ενιαίο σημείο αναφοράς του κεντρώου-καθολικού χώρου.

«Ο Μόντι βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ιταλό πρόεδρο (Τζόρτζιο) Ναπολιτάνο, ο οποίος έχει μεγάλο κύρος και πριν από ένα χρόνο εντόπισε στο πρόσωπο του νυν πρωθυπουργό, τον άνθρωπο που θα μπορούσε να βγάλει την χώρα από την χρηματοοικονομική θύελλα», προσθέτει η Οsservatore Romano.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις περασμένες ημέρες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ανεβάζοντας για μια ακόμη φορά τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, είχε τονίσει, ενοχλημένος, ότι «η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δεν θα έπρεπε να ξεχνά όσα έκαναν οι κυβερνήσεις του για να την στηρίξουν».

Μια παρέμβαση η οποία κατακρίθηκε άμεσα από την εφημερίδα των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας Αvvenire.

Για το θέμα της συμμετοχής του Μόντι στην προεκλογική εκστρατεία, ο αρμόδιος οργανισμός Αgcom, που καθορίζει την πρόσβαση των υποψηφίων στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, φέρεται έτοιμος να αλλάξει σε κάποια σημεία του τον ισχύοντα κανονισμό, ώστε να μπορέσει να πάρει μέρος στα τηλεοπτικά ντιμπέιτ και ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός--παρά το ότι επίσημα δεν είναι υποψήφιος για το κοινοβούλιο. Κάτι που οφείλεται στο ότι ο Μάριο Μόντι εννοεί να διατηρήσει την θέση του ισόβιου γερουσιαστή.

Μένει να εξακριβωθεί ποια θα είναι η στάση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία εγκρίνει τους κανόνες που ισχύουν για την δημόσια τηλεόραση RAI.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει