Οι στρατιωτικού τύπου ασκήσεις σε εξωτερικό χώρο με θερμοκρασίες υπό το μηδέν δεν είναι ο ιδανικός τρόπος για να περάσει ένα παιδί τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο και στη Νότια Κορέα, όπου οι μικροί μαθητές δηλώνουν ενθουσιασμένοι που συμμετέχουν στο τετραήμερο πρόγραμμα «αυταπάρνησης» σε μια στρατιωτική κατασκήνωση.

Σκοπός του προγράμματος να βελτιωθεί η ψυχική και σωματική τους πειθαρχία!

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και τα έτοιμα φαγητά απαγορεύονται αυστηρά στην κατασκήνωση Cheongryong Self-denial Training Camp στο νησί Daebu που βρίσκεται κοντά στη Σεούλ.

Χιλιάδες παιδιά (όπως φαίνεται και σε ένα παλαιότερο βίντεο στο YouTube) επιλέγουν να περάσουν τις δύσκολες δοκιμασίες αντί να περάσουν στο σπίτι τους τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς θεωρείται ότι είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ενηλικίωσή τους.

Οι μικροί κατασκηνωτές ξυπνούν τα χαράματα και βγαίνουν έξω στο κρύο για να κάνουν γυμναστικές ασκήσεις πριν από το πρωινό τους.

Οι ασκήσεις μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και 10 ώρες την ημέρα!

Οι κατασκηνώσεις λειτουργούν φυσικά και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.