Τον θάνατο μιας από τις πιο όμορφες κοπέλες του πλανήτη, όπως μαρτυρά και ο τίτλος της Μις Κόσμος 2017, σε επίπεδο Εφήβων Γυναικών, θρηνεί τις τελευταίες ώρες η Ολλανδία, η γενέτειρά της. Η νεαρή κοπέλα είχε πέσει σε κώμα μια ημέρα πριν τα 20ά της γενέθλια, όταν αρρώστησε ξαφνικά και ενώ βρισκόταν με την οικογένειά της σε ταξίδι για σκι στην Αυστρία, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Την είδηση του θανάτου της Lotte van der Zee έκαναν γνωστή οι γονείς της, με ένα συγκινητικό ποστ στον λογαριασμό της κοπέλας στο Instagram. Μοιράστηκαν με τους διαδικτυακούς της φίλους την τελευταία φωτογραφία που έβγαλε η κόρη τους. Σε αυτήν το μοντέλο ποζάρει μέσα στο χιόνι χαμογελώντας και τίποτα δεν προμηνύει την τραγωδία που θα ακολουθήσει.

«Το μαργαριτάρι μας, τα πάντα μας, έφυγε από τη ζωή. Είναι απίστευτα σουρεαλιστικό πως η αγαπημένη μας Lotte δεν είναι πια κοντά μας. Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και πάλι για όλα τα μηνύματα υποστήριξης και αγάπης», αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Ο πρώην σύντροφός της, Dennis Schouten, «ανέβασε» και εκείνος στο Instagram μια φωτογραφία στην οποία είναι μαζί με τη νεαρή κοπέλα, την οποία συνόδευσε με την εξής λεζάντα: Αναπαύσου εν ειρήνη Lotte… Σε ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές.

Ο πατέρας της Lotte ανέφερε στα ΜΜΕ πως αποφάσισε να την «αφήσει να φύγει», διότι η κόρη του υπέστη πολυοργανική ανεπάρκεια και η κατάσταση δεν είχε επιστροφή.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά Μέσα Ενημέρωσης, η νεαρή κοπέλα είχε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον στον κόσμο του μόντελινγκ, αλλά ο θάνατος την πρόλαβε.

Οι γονείς της δήλωσαν πως η κόρη τους είχε βγει το βράδυ με φίλους και επέστρεψε «χαρούμενη χωρίς να διαμαρτύρεται για την υγεία της». Το επόμενο απόγευμα έπαθε καρδιακή προσβολή και αφού πρώτα η μητέρα της τη συνέφερε, τη μετέφεραν στο κοντινότερο νοσοκομείο, όπου έπεσε σε κώμα. Ακολούθησε μεταφορά της σε ειδική κλινική στο Μόναχο της Γερμανίας, αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να την κρατήσουν στη ζωή.

Δείτε φωτογραφίες της αδικοχαμένης και πανέμορφης Lotte: