Την οργή περίπου 3,5 εκατομμυρίων Βραζιλιάνων προκάλεσε ένα tweet του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος αποφάσισε να τα βάλει με το καρναβάλι.

Πεπεισμένος πως στέλνει ένα ηθικό δίδαγμα και μήνυμα για εκατομμύρια Βραζιλιάνους που κατά τις τέσσερις τελευταίες ημέρες του καρναβαλιού επιδίδονται στην υπερκατανάλωση αλκοόλ και στις υπερβολές του γλεντιού και του χορού, ο πρόεδρος δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα βίντεο με δύο ομοφυλόφιλους νεαρούς να χορεύουν πάνω σε ένα φορτηγάκι εν μέσω του πλήθους και στο τέλος επιδίδονται σε golden shower, ο ένς δηλαδή ουρεί στο κεφάλι του άλλου.

«Δεν μπορώ ούτε να την κοιτάξω, αλλά πρέπει πάντοτε να παρουσιάζουμε την αλήθεια για να γνωρίζει ο πληθυσμός και ν’ αποφασίζει για τις προτεραιότητές του. Ιδού πως έχουν καταντήσει το Καρναβάλι της Βραζιλίας οι πλανόδιοι μουσικάντηδες. Σχολιάστε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», σχολιάζει ο Μπολσονάρου.

Οι οργισμένες αντιδράσεις φαίνεται πως δεν πτοούν τον Μπολσονάρου. Την επόμενη μέρα επέστρεψε με νέο tweet «Τι είναι η χρυσή βροχή;» όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο τη La Repubblica.

Το αντιπολιτευτικό Κόμμα των Εργατών (ΡΤ) σκοπεύει να ασκήσει δίωξη, ενώ η πλειονότητα των πολιτών μιλάει «για την ανάγκη ψυχιατρικής φροντίδας» για τον Μπολσονάρου. Η ψύχωσή του με τους ομοφυλόφιλους στην προκειμένη περίπτωση «του γύρισε μπούμερανγκ».

https://www.youtube.com/watch?v=m1ZoJe–Zsc