Μήνυση σε έναν άνδρα που πέταξε νομίσματα στον κινητήρα ενός αεροπλάνου για «καλή τύχη» υπέβαλλε μια κινεζική αεροπορική εταιρεία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος, του οποίου έγινε γνωστό το μικρό του όνομα, ο Λου, παραδέχθηκε την κίνησή του στο αεροσκάφος της «Lucky Air» («Τυχερή Αεροπορική»).

Το περιστατικό συνέβη στην ενδοχώρια πτήση μεταξύ των πόλεων Ανκίνγκ και Κουνμίνγκ στην Κίνα, με το αεροπλάνο να μεταφέρει 162 επιβάτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η πτήση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οικονομική ζημιά ύψους 140.000 γουάν, περίπου 18.500 ευρώ, με αποτέλεσμα να κινηθεί και η νομική διαδικασία.

Ο Λου, 28 ετών, είπε ότι το έκανε αυτό για «καλή τύχη». Ωστόσο, μάλλον σε ατυχία εξελίχθηκε για εκείνον, καθώς η μήνυση της «Τυχερής Αεροπορικής» έφερε και την κράτησή του για επτά ημέρες.

Πάντως, σύμφωνα με τον Independent, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας επιβάτης προσπάθησε να πετάξει νομίσματα στον κινητήρα αεροσκάφους για καλή τύχη. Το 2017 καταγράφηκαν σημειώθηκαν άλλα δύο παρόμοια περιστατικά, με… δράστες ηλικιωμένες γυναίκες, μια εκ των οποίων επίσης πετούσε από την πόλη Ανκίνγκ με την «Lucky Air».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.