Ένα νέο όπλο και μάλιστα φτιαγμένο από τους ίδιους, έχουν στα χέρια τους οι Σύροι αντάρτες. Πρόκειται για ένα χειροποίητο όχημα που μιμείται ένα τανκ.

Ονομάζεται «Sham II», όντας η βελτιωμένη έκδοση μιας προηγούμενης προσπάθειας για την κατασκευή του.

Μπορεί στην εμφάνιση να μην πείθει για την αποτελεσματικότητά του, αλλά όπως δήλωσε ένας Σύρος αντάρτης στο AFP, το πολεμικό αυτό όχημα μπορεί να αντέξει σε πυρά.

Το θωρακισμένο όχημα κατασκευάστηκε από χρησιμοποιημένο ελαφρύ ατσάλι σε διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς.

Όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, ο χειριστής λαμβάνει εικόνα από τρεις κάμερες. Το πιο ενδιαφέρον όμως σημείο είναι το αυτόματο όπλο που βρίσκεται στο πάνω μέρος του ιδιόχειρου τανκ και ο τρόπος χειρισμού του. Το χειριστήριο προέρχεται από ηλεκτρονική κονσόλα που δεν αποκλείεται να είναι ένα Playstation!

«Είναι ο αδελφός μου, ένας εκπαιδευμένος μηχανικός, που είχε την ιδέα. Πήραμε ένα αυτοκίνητο αφήσαμε το ντίζελ κινητήρα στο σασί και το κατασκευάσαμε», εξήγησε ο Mahmud Ahud, μιλώντας στο AFP.

Παρόλο το φτωχό παρουσιαστικό, δεν είναι φτηνό, καθώς όπως σημείωσε ο Ahud, το όχημα κοστίζει γύρω στα 10.000 δολάρια χωρίς τον οπλισμό. Επίσης, δεν μπορεί να αντέξει βολή από τανκ ή από άλλα πιο εξελιγμένα όπλα.

Δείτε το βίντεο…