Το μέρος στο οποίο εμπνεόταν ο Κάρολος Ντίκενς για να γράψει μερικά από τα πιο σημαντικά μυθιστορήματά του, όπως το «Oliver Twist», θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφτεί το κοινό καθώς το σπίτι – μουσείο στο κεντρικό Λονδίνο άνοιξε και πάλι τις πόρτες του, έπειτα από ανακαίνιση που στοίχισε τρία εκατομμύρια λίρες.

Πρόκειται για μια τυπική γεωργιανή μονοκατοικία όπου έζησε ο Κάρολος Ντίκενς με την οικογένειά του από το Μάρτιο του 1837 έως το Δεκέμβριο του 1839 και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από πορτραίτα του ιδίου και της συζύγου του, μέχρι και πιάτα με την υπογραφή του.

Ο Τσαρλς Ντίκενς γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1812 και έγραψε 118 βιβλία μεταξύ των οποίων τα «Ολιβερ Τουίστ», «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων», «Δαβίδ Κόπερφιλντ», «Τα δύσκολα Χρόνια», «Μεγάλες Προσδοκίες» και άλλα, όπου πραγματευόταν τη φτώχεια, τα προβλήματα και τις κακουχίες των κατώτερων ταξικών στρωμάτων.

Πέθανε στο Λονδίνο στις 9 Ιουνίου 1870 και η ανακαίνιση του σπιτιού συμπίπτει με τη συμπλήρωση 200 ετών από τη γέννησή του στο Πόρτσμουθ.