Οι γυναίκες μπορούν να διακρίνουν με σχετική ακρίβεια αν ένας άγνωστος άνδρας είναι πιστός αρκεί να κοιτάξουν το πρόσωπό του, αλλά οι άνδρες φαίνεται ότι δεν έχουν τις ίδιες ικανότητες όταν γνωρίζουν μία γυναίκα, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε έκθεσή τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Biology Letters οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να κρίνουν με βάση πόσο αρρενωπός είναι ο άνδρας.

Όπως έγραψε η επιστημονική ομάδα με επικεφαλής την Γκίλιαν Ρόουντς του πανεπιστημίου της δυτικής Αυστραλίας στο Περθ, «οι πιο αρρενωποί στην εμφάνιση άνδρες χαρακτηρίστηκαν ως πιθανώς πιο άπιστοι και με ιστορικό απιστίας».

Για τις ανάγκες της έρευνας, 34 άνδρες και 34 γυναίκες κλήθηκαν να δουν έγχρωμες φωτογραφίες από 189 λευκούς ενήλικες και να αξιολογήσουν κατά την κρίση τους το πόσο πιστοί είναι.

Οι ερευνητές συνέκριναν τις απαντήσεις τους με τις περιγραφές της σεξουαλικής ζωής των ίδιων των 189 και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν περισσότερες πιθανότητες να διακρίνουν ποιος ήταν πιστός και ποιος όχι.

Από την άλλη οι άνδρες φαίνεται ότι δεν είχαν ιδέα. Η τάση τους ήταν να θεωρούν τις γοητευτικές γυναίκες με έντονη θηλυκότητα άπιστες, ενώ δεν υπήρχε καμία ένδειξη γι αυτό, επισήμαναν οι επιστήμονες.