Σαν θαύμα μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι οι διασώστες που εργάζονται σε εντατικούς ρυθμούς στο πολυώροφο κτίριο που κατέρρευσε χθες στην Κωνσταντινούπολη, κατάφεραν να βγάλουν ζωντανό από τα ερείπια ένα πεντάχρονο κοριτσάκι.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τουρκίας, η μικρούλα κατάφερε να βγει ζωντανή από το σημείο, αφού πρώτα παρέμεινε θαμμένο στα μπάζα για περίπου 18 ώρες. Παρόλα αυτά, δεν ήταν όλοι τόσο τυχεροί, καθώς ο μέχρι στιγμής απολογισμός έχει τρεις νεκρούς.

Προς το παρόν, δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου, που βρίσκεται στη συνοικία Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της τουρκικής μεγαλούπολης. Επίσης, δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν εντός του κτιρίου, το οποίο κατασκευάστηκε το 1992.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, 43 άνθρωποι έχουν καταγραφεί ως ένοικοι στη συγκεκριμένη διεύθυνση.Σ Επίσης, όπως είπε ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, οι τρεις πάνω όροφοι του κτιρίου είχαν χτιστεί παράνομα, ενώ στο ισόγειο λειτουργούσε χωρίς άδεια ένα εργαστήριο υφαντουργίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά προτού ανασυρθεί ζωντανή η 5χρονη, ο Γερλικαγιά δήλωσε ότι οι διασώστες μίλησαν σε ένα κορίτσι με το όνομα Χαβά. «Μιλάνε μαζί της τώρα. Ελπίζουμε με τις προσευχές μας και τις προσπάθειές τους να φτάσουμε σε αυτό το κορίτσι», πρόσθεσε.

Ο Γερλικαγιά διευκρίνισε ότι από τους 12 τραυματίες που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία, οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν όλη τη νύκτα αναζητώντας εγκλωβισμένους στα συντρίμμια, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ζητούσαν να επικρατήσει απόλυτη ησυχία, προκειμένου να μπορέσουν να αφουγκραστούν τυχόν ήχους από παγιδευμένους ανθρώπους.

Οι σκηνές από την κατάρρευση του κτιρίου και οι άνθρωποι που τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους, προκαλούν σοκ.