Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των εταιρειών που σχετίζονται με τέχνες, όπως οι δισκογραφικές, οι εκδοτικοί οίκοι και τα κινηματογραφικά στούντιο, είναι να μην απορρίψουν ένα ταλέντο που γίνει γνωστό αργότερα.

Αυτό ακριβώς συνέβη σε μια δισκογραφική εταιρεία η οποία -όπως αποκαλύφθηκε- είχε απορρίψει μια κασέτα με 10 κομμάτια, που είχε ηχογραφήσει μια μπάντα τεσσάρων νεαρών. Όπως τους είπαν, «δεν είχαν κανένα μέλλον στη showbusiness» και πως τα guitar groups τείνουν να εξαφανιστούν!

Αυτοί ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και σε λίγους μήνες, υπέγραφαν με την EMI καθ ξεκινούσαν τις πρώτες εγγραφές. Ο δρόμος προς την επιτυχία για ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών ξεκινούσε! Πρόκειται φυσικά για τους Beatles.

Σήμερα, η αυθεντική κασέτα που το συγκρότημα είχε ηχογραφήσει για τα στούντιο Decca’s την πρωτοχρονιά του ’62 βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Πιστεύεται ότι αρχικά την κασέτα είχε ο μάνατζερ των Beatles, Brian Epstein, ο οποίος πλήρωσε για την ηχογράφησή της. Στη συνέχεια την παρέδωσε σε στέλεχος της EMI.

Η κασέτα θα βγει σε δημοπρασία και η τιμή της αναμένεται να αγγίξει τις 30.000 λίρες Αγγλίας, ήτοι 37.000 ευρώ. Η κασέτα συνοδεύεται από ιδιόχειρο σημείωμα με τη λίστα των 10 τραγουδιών καθώς και τη διάρκειά τους.

«Είναι μοναδική και η ηχητική ποιότητα είναι κρυστάλλινη», σημείωσε ο Ted Owen, από τον Οίκο που θα τη δημοπρατήσει. Ο ίδιος δήλωσε σκωπτικά πως «εάν ήμουν στη θέση της δισκογραφικής εκείνη την εποχή, θα τους έδινα ένα συμβόλαιο».