Εγκλωβισμένη για ένα Σαββατοκύριακο στον ανελκυστήρα μιας πολυώροφης μονοκατοικίας στο Μανχάταν έμεινε μια οικιακή βοηθός, σύμφωνα με τις αρχές.

Το βράδυ της Παρασκευής 25 Ιανουαρίου η 53χρονη Marites Fortaliza βρισκόταν στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου τραπεζικού επενδυτή από το Αρκάνσας Warren Stephens για να κάνει καθαριότητες, όταν ο ανελκυστήρας έπαθε βλάβη μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου ορόφου, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί. Στο σπίτι δε βρισκόταν κανείς άλλος, μιας και η οικογένεια απουσίαζε για Σαββατοκύριακο.

Έτσι, η άτυχη γυναίκα χρειάστηκε να περάσει πάνω από 60 ώρες μέσα στο ασανσέρ περιμένοντας κάποια στιγμή να επιστρέψει κάποιο μέλος της οικογένειας για να ενημερώσει σχετικά τις αρχές.

Τη λύση έδωσε το πρωί της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου ένας διανομέας που ήθελε να αφήσει ένα δέμα στο σπίτι, αλλά δεν έβρισκε κανέναν. Επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες που έστειλαν ένα μέλος της οικογένειας για να το παραλάβει. Ανοίγοντας το σπίτι, ανακάλυψε πως η 53χρονη οικιακή βοηθός είχε παγιδευτεί στον ανελκυστήρα και χωρίς να χρονοτριβεί κάλεσε τις πρώτες βοήθειες και την πυροσβεστική.

Ο οργανισμός της είχε αφυδατωθεί και οδηγήθηκε συνοδευόμενη από μέλος της οικογένειας στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας «η κυρία Fortaliza αποτελεί πολύτιμο μέλος των Stephens εδώ και 18 χρόνια». Τα αίτια της βλάβης του ανελκυστήρα δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμα.