Ο ισραηλινός στρατός έκανε πειρατεία σήμερα στο επίσημο τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, όπου οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται για έκτη ημέρα, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός «κάνει παρεμβολές» στη μετάδοση του προγράμματος του Al-Aqsa TV, σύμφωνα με ανακοίνωση του παλαιστινιακού τηλεοπτικού σταθμού, που διευκρινίζει ότι οι εικόνες μεταδίδονται με παράσιτα ή με διακοπές.

«Κάναμε πειρατεία στην τηλεόραση της Χαμάς για να μεταδίδουμε μηνύματα», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, λέγοντας ότι ο στρατός θα συνεχίσει να ελέγχει το τηλεοπτικό δίκτυο ίσως για αρκετές ώρες.

Ωστόσο, οι δημοσιογράφοι στη Γάζα δεν παρατήρησαν μετάδοση μηνυμάτων του ισραηλινού στρατού στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού δικτύου.

Χθες, Κυριακή, ο στρατός έκανε ραδιοπειρατεία στο πρόγραμμα του ραδιοφώνου της Χαμάς για αρκετές ώρες, ενώ αεροπορικές επιδρομές εναντίον δύο κέντρων Τύπου στην πόλη της Γάζας προκάλεσαν τον τραυματισμό τουλάχιστον οκτώ δημοσιογράφων.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σε ανακοίνωσή του ο στρατός ζήτησε «από τους ανταποκριτές του διεθνούς Τύπου να παραμείνουν μακριά από τις βάσεις και τις εγκαταστάσεις της Χαμάς που χρησιμεύουν στις επιχειρήσεις κατά των ισραηλινών πολιτών».

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Ισραήλ εξέφρασε την ανησυχία της μετά τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού σε κτίρια όπου στεγάζονται δημοσιογραφικά γραφεία στη Γάζα.