Ρούτε: Οι Βρετανοί θα πρέπει να πουν τι θέλουν

Είμαστε στο παρά πέντε, είπε για το Brexit


ΚΟΣΜΟΣ
13:11
16/01/2019
Ρούτε: Οι Βρετανοί θα πρέπει να πουν τι θέλουν
3
loading

Προειδοποίηση πως ο χρόνος εξαντλείται για την επίτευξη συμφωνίας πριν την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση απευθύνει ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, καλώντας τους Βρετανούς να αποφασίσουν τι θέλουν.

«Τώρα οι Βρετανοί θα πρέπει να πουν τι θέλουν» είπε ο Ρούτε σε δημοσιογράφους στη Χάγη, μετά τη χθεσινή καταψήφιση της συμφωνίας της Τερέζα Μέι για το Brexit από τη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων. «Έχουμε λίγο ακόμη χρόνο, αλλά πραγματικά είμαστε στο παρά πέντε. Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε συμφωνία προτού αποχωρήσουν (από την ΕΕ) στο τέλος Μαρτίου».

Η Ολλανδία, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς παγκοσμίως με στενούς δεσμούς με την βρετανική οικονομία, είναι εξαιρετικά ευάλωτη στις διακυμάνσεις του διεθνούς εμπορίου, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Έξοδος χωρίς συμφωνία είναι σαφώς χειρότερη από ένα Brexit με συμφωνία. Αυτό που κάνει η Ολλανδία είναι ότι προσπαθεί να διασφαλίσει τη μικρότερη δυνατή ζημιά» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι οι αμετακίνητες απαιτήσεις της Βρετανίας για τον τρόπο εξόδου της από την ΕΕ δείχνουν ότι «αυτή είναι η μοναδική δυνατή συμφωνία επί του παρόντος».

«Αν μετακινούνταν από αυτές τις απαιτήσεις θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε την επίτευξη άλλης συμφωνίας, αλλά αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, αυτή είναι η μοναδική μας επιλογή».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar innotrading

    φτηνή μπύρα και επιδόματα, αυτό θέλουν

  2. avatar James for England

    Ειναι απλό θελουν να μείνουν φεύγοντας.

  3. avatar Stateless

    Άμα ήξεραν και ίδιοι..........

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει