Αποκεφαλισμένη, με το πρόσωπό της παραμορφωμένο από το οξύ που της έριξαν και με βαθιές πληγές στο στήθος, βρέθηκε μια 16χρονη που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στις 28 Δεκεμβρίου, στην πόλη Γκαγιά της Ινδίας. Η σορός της άτυχης κοπέλας εντοπίστηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης στις 6 Ιανουαρίου.

Η οικογένειά της ισχυρίζεται πως έπεσε θύμα βιασμού και κατηγορεί την αστυνομία πως έδρασε καθυστερημένα. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Rajiv Mishra ωστόσο αναφέρει πως η μητέρα και οι αδερφές της 16χρονης είχαν ενημερώσει πως είχε επιστρέψει σπίτι της στις 31 Δεκεμβρίου, τρία 24ωρα δηλαδή μετά την εξαφάνισή της.

Το ίδιο βράδυ, ο πατέρας της την έστειλε σε έναν άνδρα που γνώριζε η οικογένεια. Έκτοτε η κοπέλα εξαφανίστηκε. Οι αρχές συνέλαβαν τον εν λόγω άνδρα, ο οποίος αρνήθηκε πως σκότωσε την κοπέλα, παρότι είχε επαφές με τοπικούς εγκληματίες, όπως προέκυψε από τις κλήσεις που είχε κάνει. Η αστυνομία πιστεύει πως πρόκειται για έγκλημα τιμής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροψίας για να διαπιστωθεί αν η 16χρονη βιάστηκε πριν τη δολοφονία της.

Το ειδεχθές έγκλημα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους την Τρίτη 8/1 και την Τετάρτη 9/1 απαιτώντας από την αστυνομία να επισπεύσει την έρευνα και να διαλευκάνει την υπόθεση.

Οι βιασμοί ανήλικων παιδιών στην Ινδία αποτελούν μείζον θέμα, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, κάθε 155 λεπτά ένα παιδί κάτω των 16 πέφτει θύμα βιασμού, ενώ περισσότερα από 100.000 παιδιά βιάστηκαν το 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 2014 έως και το 2017 υπήρξαν 5.422 υποθέσεις βιασμών ανηλίκων και 671 περιπτώσεις ομαδικών βιασμών. Μολοντούτο μόλις 135 άτομα καταδικάστηκαν σε αυτό το διάστημα για βιασμό…