Κάτω από τόνους τσιμέντου έχουν παγιδευτεί δεκάδες άνθρωποι μετά την κατάρρευση εξαόροφου πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου στην Άκρα, την πρωτεύουσα της Γκάνα

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία και επιχειρούν να ανασύρουν τους εγκλωβισμένους από τα συντρίμμια. Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Reuters έκανε λόγο για έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

Το κτήριο, στο προάστιο Ατσιμότα, στέγαζε το πολυκατάστημα Melcom και κατέρρευσε λίγες ώρες αφότου άνοιξε, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκονταν δεκάδες καταναλωτές.

«Ήμουν πολύ κοντά όταν είδα το κτήριο να σωριάζεται. Έτρεξα να σωθώ, ήμουν τρομοκρατημένος. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παγιδευμένοι μέσα γιατί το εμπορικό κέντρο ήταν ιδιαίτερα πολυσύχναστο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άμα Οκιέρ, αυτόπτης μάρτυρας.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Τζον Ντραμάνι Μαχάμα είπε ότι ο πρόεδρος θα διακόψει την περιοδεία του στο βορρά της χώρας όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου και θα επιστρέψει στην Άκρα για να επικεντρωθεί στις προσπάθειες διάσωσης των εγκλωβισμένων.

(Φωτογραφία αρχείου)