Η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ρωσία προετοιμάζεται για να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον, αλλά προς το παρόν δεν έχει ορισθεί η ημερομηνία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Σε μια αρκετά κοντινή προοπτική, αν όχι πολύ σύντομη, αναμένουμε και ετοιμάζουμε αυτή την επίσκεψη. Συν τοις άλλοις προς το παρόν δεν έχουν ορισθεί οι οποιεσδήποτε ημερομηνίες» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Νωρίτερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, είχε μεταδώσει ότι ο Ερντογάν προτίθεται να επισκεφθεί την Ρωσία τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν εάν ευρύ φάσμα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων θα είναι η κατάσταση στην Συρία και η συμφωνία για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 τουρκική αντιπροσωπία με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκίας είχαν συνομιλίες στην Μόσχα με τους Ρώσους ομολόγους τους. Οι δύο πλευρές συζήτησαν για την κατάσταση στην Συρία και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων. Μετά το τέλος των συνομιλιών, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα προτίθεται να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ρωσία στην Συρία.