Σχεδόν ένα μήνα μετά την αναβολή της ψηφοφορίας για τη συμφωνία της Βρετανίας με την ΕΕ για το Brexit, οι Βρετανοί βουλευτές θα αρχίσουν και πάλι σήμερα τη συζήτηση επί του κειμένου.

Προβλέπεται πενθήμερη συζήτηση των όρων της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και των μελλοντικών σχέσεων των δύο πλευρών, μετά το Brexit.

Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει την επόμενη Τρίτη.

Η Τερέζα Μέι είχε αναβάλει την αρχική ψηφοφορία, που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Δεκεμβρίου, καθώς όλα έδειχναν πως την περίμενε βαριά ήττα.

Έκτοτε, όπως σημειώνει το BBC, αναζήτησε επιπλέον διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να καθησυχάσει και να κάμψει τους πολέμιους του σχεδίου της για την έξοδο της χώρας της από την ΕΕ.

Οι υπουργοί της αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα έγγραφο με μέτρα, που έχουν σκοπό να μαλακώσουν τις αντιδράσεις ειδικά για το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Λίγο πριν αρχίσει η δύσκολη συζήτηση για τη συμφωνία του Brexit, η βρετανική κυβέρνηση υπέστη ακόμα μία ήττα, όταν 20 βουλευτές των Τόρις ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Εργατικούς και εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη έξοδο χωρίς συμφωνία.