Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με όλμους, χθες, Τρίτη 1 Ιανουαρίου, στην κύρια βάση του ΟΗΕ στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας.

Όπως εξήγησε σε ανακοίνωση Τύπου ο Οργανισμός, «επτά όλμοι έπληξαν το απόγευμα» τη βάση, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν «δύο μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ» και ακόμη ένας άνθρωπος. Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κάποιου από τους τραυματίες, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Σεμπάμπ πολεμά για να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Τέτοιες επιθέσεις γίνονταν στο παρελθόν σχεδόν καθημερινά στην πρωτεύουσα της χώρας, αλλά είναι λιγότερο συχνές αφότου οι ισλαμιστές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το 2011 τις θέσεις που κατείχαν στη Μογκαντίσου.

Ωστόσο, η Σεμπάμπ ελέγχει πάντα πολλές περιοχές στις επαρχίες και εξαπολύει -κατά τα φαινόμενα με ευκολία- επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών στόχων, στρατιωτικών στόχων, καθώς και αμάχων, σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Σομαλίας.