Απολογισμό της τραγωδίας που σημειώθηκε στην Ιταλία, σε κλαμπ όπου γινόταν συναυλία και επικράτησε πανικός με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε ανήλικοι και μία γυναίκα, που συνόδευε το παιδί της, κάνουν οι καραμπινιέροι.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. από τους μέχρι τώρα ελέγχους οι ιταλικές αρχές εξακρίβωσαν ότι «στην ντίσκο Lanterna Azzurra, όπου έπρεπε να εμφανισθεί ο τραγουδιστής “Sfera e Basta”, είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια από όσα επιτρέπει ο νόμος».

Πολλοί νέοι που βρίσκονταν μέσα στη ντίσκο, συνεχίζουν να δίνουν καταθέσεις στους καραμπινιέρους και στους αστυνομικούς, οι οποίοι εστιάζουν τις έρευνές τους στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας από μέρους του ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

«Χορεύαμε και περιμέναμε να ξεκινήσει η συναυλία, όταν αισθανθήκαμε μία έντονη οσμή. Τρέξαμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, όμως τη βρήκαμε κλειστή, με τους ανθρώπους της ασφάλειας να μας λένε να επιστρέψουμε πίσω» αφηγήθηκε στα μέσα ενημέρωσης ένας 16χρονος τραυματίας.

Sύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο στην ντισκοτέκ υπήρχαν τρεις έξοδοι κινδύνου, η μία εκ των οποίων έβγαζε σε μία μικρή γεφυρούλα πάνω από μία τάφρο, η οποία οδηγούσε στον χώρο στάθμευσης του κτηρίου. Υπό την πίεση τόσων ανθρώπων, οι οποίοι σπρώχνονταν για να βγουν από την αίθουσα, η μία πλευρά του προστατευτικού ρείθρου της γέφυρας υποχώρησε με αποτέλεσμα πολλοί να πέσουν μέσα στην τάφρο. Όσοι είχαν την ατυχία να πέσουν πρώτοι συμπιέστηκαν από τους υπόλοιπους και έχασαν τη ζωή τους.