Την ώρα που επιβιβάζονται στο λεωφορείο ή στο τραμ στο κέντρο της Ρώμης, οι πολίτες ή οι επισκέπτες της ιταλικής πρωτεύουσας δεν γνωρίζουν πως στέκονται ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Ιούλιος Καίσαρας!

Ομάδα Ισπανών επιστημόνων πιστεύουν πως εντόπισαν το ακριβές σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ρωμαίος αυτοκράτορας μετά τη μελέτη των ευρημάτων των ανασκαφών στην Τόρε Αρζεντίνα, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

«Γνωρίζαμε πάντοτε πως ο Καίσαρας είχε δολοφονηθεί μπροστά στον ανδριάντα του Πομπηίου στη ρωμαϊκή Γερουσία (Curia) στις “Ειδούς του Μαρτίου” (15 Μαρτίου 44 πΧ), διότι αυτό είναι που μας αναφέρουν τα κλασσικά κείμενα», εξηγεί στην ανακοίνωσή του ο ερευνητής του Ισπανικού Ανώτατου Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών Αντόνιο Μοντερόσο.

«Όμως έως σήμερα δεν είχαμε κάποια έμπρακτη υλική απόδειξη αυτού του γεγονότος».

«Χιλιάδες άνθρωποι σήμερα παίρνουν το λεωφορείο και το τραίνο ακριβώς δίπλα στο σημείο όπου ο Ιούλιος Καίσαρας μαχαιρώθηκε, πριν από 2056 χρόνια», τόνισε.

Οι Ισπανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μέσα στη Γερουσία μία συμπαγή κατασκευή με μήκος τρία μέτρα και δύο μέτρα πλάτος και συνειδητοποίησαν πως ήταν μία κατασκευή που είχε ζητήσει ο Αύγουστος Καίσαρας, γιος του Ιούλιου, να τοποθετηθεί και να καλύψει το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο πατέρας του, σαν μνημείο.

Με την ανακάλυψη αυτή οι Ισπανοί επιστήμονες εκτιμούν πως ο στρατηγός μαχαιρώθηκε στο κέντρο του Βουλευτηρίου (Curia) του Πομπηΐου ενώ προήδρευε της συνεδρίασης της Γερουσίας, καθισμένος σε θρόνο στο βάθος της αίθουσας».