Πιστός μέχρι την τελευταία στιγμή στον άνθρωπο όχι που τον φρόντιζε, αλλά στον άνθρωπο που εκείνος φρόντιζε, ο εικονιζόμενος Sully, το λαμπραντόρ που ζούσε με τον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 94 χρόνια του, θα ταξιδέψει δίπλα στο φέρετρό του στην πτήση προς την Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του Μπους Τζιμ Μακ Γκράθ ανέβασε στα social media φωτογραφία του Sully δίπλα στο φέρετρο του πρώην προέδρου γράφοντας «Αποστολή εξετελέσθη».

Ο Sully, όπως γράφει το CNN, πήρε το όνομά του από τον πιλότο Chesley B. «Sully» Sullenberger III, ο οποίος έγινε διάσημος όταν κατάφερε να προσυδατώσει ένα επιβατικό αεροσκάφος στον ποταμό Χάντσον, σώζοντας ουσιαστικά τις ζωές των 115 επιβατών και του πληρώματος, το 2009.

Σκύλος με εξαιρετική εκπαίδευση, ο Sully θα επιστρέψει στην υπηρεσία του, την παροχή βοήθειας σε βετεράνους, στο Walter Reed National Military Medical Center, όπως έγραψε ο γιος του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους ο νεότερος στο Instagram.

«Παρότι θα λείψει πολύ στην οικογένειά μας αυτός ο σκύλος, μας ανακουφίζει η σκέψη πως θα φέρει την ίδια χαρά στο νέο του σπίτι, το Walter Reed, με αυτή που είχε προσφέρει στον 41ο » (σ.σ πρόεδρο των ΗΠΑ) έγραψε ο Μπους.

Ο Sully μπορεί να εκτελέσει πλήθος εντολών, μεταξύ άλλων να φέρνει πράγματα και να απαντά στο τηλέφωνο. «Όπως είπε κάποιος, μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα εκτός του να σου φτιάξει ένα μαρτίνι, αλλά μην ανησυχείτε, μπορεί να βρει κάποιον που να μπορεί να σου φτιάξει ένα μαρτίνι» είχε πει το καλοκαίρι ο Μακ Γκραθ.

Ο Sully εκπαιδεύτηκε από τους America’s VetDogs, μία κοινωφελή οργάνωση που προσφέρει εκπαιδευμένους σκύλους σε βετεράνους, εν ενεργεία στρατιωτικούς και ανθρώπους με αναπηρία. Είχε γίνει μέλος της οικογένειας Μπους το καλοκαίρι, μετά τον θάνατο της πρώην πρώτης κυρίας Μπάρμπαρα Μπους.