Είχε γίνει σίριαλ το εάν τελικά θα είχαν συνάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Μπουένος Άιρες, στο περιθώριο της Συνόδου G20 που αρχίζει σήμερα.

Ο Τραμπ είχε προαναγγείλει πως η συνάντηση ήταν στον αέρα, μετά το επεισόδιο με τα ουκρανικά πολεμικά πλοία στο στενό του Κερτς, ενώ η Μόσχα εξέφραζε την ελπίδα πως η συνάντηση θα γίνει.

Τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος την ακύρωσε, και η Ρωσία εκτιμά πως προχώρησε στην κίνηση αυτή λόγω εσωτερικών ζητημάτων μάλλον, παρά λόγω της κατάστασης με την Ουκρανία.

«Η πρόκληση που ξεκίνησε από το Κίεβο σε αυτήν την περιοχή (Αζοφική Θάλασσα) είναι ο πραγματικός λόγος για την ακύρωση; Αυτό ακούσαμε ως επίσημη εκδοχή και τη δεχθήκαμε. Είναι πραγματική; Πιστεύω ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε απαντήσεις στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

Τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.