Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες με τις οποίες περιγράφει στους New York Times την επίθεση που δέχτηκε στο γραφείο του πανίσχυρου προέδρου του καναλιού CBS Λέσλι Μούνβες, η ηθοποιός Μπόμπι Φίλιπς.

Αυτή η καταγγελία μπορεί τελικά να του στοιχίσει την αποζημίωση των 120 εκατομμυρίων δολαρίων που αναμενόταν να λάβει από το αμερικανικό δίκτυο μετά την παραίτησή του. Πρόκειται για ένα περιστατικό που φέρεται να συνέβη ανάμεσα στον ίδιο και την 25χρονη τότε ηθοποιό, Μπόμπι Φίλιπς, το 1995, όταν ο ίδιος ήταν πρόεδρος της Warner Bros.

Η Φίλιπς μίλησε πρόσφατα στους New York Times για το τι είχε συμβεί μέσα σε εκείνο το γραφείο, και πως η ίδια έφτασε στο σημείο να σκέφτεται να του επιτεθεί με ρόπαλο του μπέιζμπολ.

Μπαίνοντας στο γραφείο του Μούνβες στις 7 Μαρτίου του 1995, η Φίλιπς έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον πρόεδρο της Warner. Ο Μούνβες, που τότε ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά, της είπε ότι είχε αναγνωρίσει με το ταλέντο της και της πρότεινε να την γνωρίσει στον casting director της «Εντατικής». Στη συνέχεια, της έδειξε σε έναν πίνακα κάποια άλλα τηλεοπτικά πρότζεκτ που «έτρεχαν» εκείνη την περίοδο και ίσως την ενδιέφεραν.

Όταν όμως η 25χρονη κοπέλα γύρισε να τον αντικρίσει, είδε με ότι είχε κατεβάσει το παντελόνι και το εσώρουχό του και την κοιτούσε χαμογελώντας.

Είπε ότι, αν δεχόταν να γίνει το κορίτσι του, θα την έβαζε σε όποιο σήριαλ ήθελε.

Στη συνέχεια, ο Μούνβες την άρπαξε από τον λαιμό, την ανάγκασε να πέσει στα γόνατα και έβαλε με το ζόρι το πέος του στο στόμα της. Εκείνη τη στιγμή, χτύπησε το τηλέφωνο στο γραφείο του και πήγε να το σηκώσει. Σε κατάσταση σοκ, η Φίλιπς πρόσεξε ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ που ήταν ακουμπισμένο σε ένα έπιπλο, στο οποίο υπήρχε και μια φωτογραφία της συζύγου του Μούνβες.

«Το μόνο που σκεφτόμουν είναι πόσο θα ήθελα να του σπάσω το κεφάλι με το ρόπαλο», είπε στους Times η 50χρονη σήμερα γυναίκα.

Όταν ο Μούνβες τελείωσε το τηλεφώνημα, η Φίλιπς είπε μια δικαιολογία και έφυγε τρέχοντας από το γραφείο. Ο Μαρβ Ντάουερ, που εκείνη την εποχή ήταν μάνατζέρ της, είπε στους Τimes ότι ο Μούνβες του εκμυστηρεύτηκε σε sms τον Απρίλιο πως «αν μιλήσει η Μπόμπι, είμαι ξοφλημένος»…

Ο Λέσλι Μούνβες  πανίσχυρος παράγοντας της βιομηχανίας της τηλεόρασης και των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ για πάνω από δύο δεκαετίες παραιτήθηκε στον Σεπτέμβριο με φόντο τις νέες καταγγελίες σε βάρος του σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες από ακόμα έξι γυναίκες σε βάρος του Μούνβες για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενόχληση, σε άρθρο του περιοδικού New Yorker, πέραν των έξι που έκαναν παρόμοιες καταγγελίες των Ιούλιο. Οι νέες καταγγελίες, για γεγονότα που οι γυναίκες αφηγήθηκαν ότι εκτυλίχθηκαν από τη δεκαετία του 1980 ως τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000, αφορούν εξαναγκαστικές σεξουαλικές συνευρέσεις, εκφοβισμούς.

Σε δική του ανακοίνωση, ο Μούνβες έκανε λόγο για «αναληθείς καταγγελίες» σχετικά με υποθέσεις που φέρονται να εκτυλίχθηκαν «δεκαετίες» πριν και δεν «δείχνουν το ποιος είμαι». Προσθέτει πως δεν θα είναι πια πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τηλεοπτικού δικτύου.