Στη σύλληψη δύο πιτσιρικάδων που έκλεψαν, πέταξαν και προσγείωσαν μονοκινητήριο αεροπλάνο, προχώρησαν την Πέμπτη οι αρχές της Κομητείας Ουίντα.

Οι πιτσιρικάδες, ηλικίας 14 και 15 ετών, είχαν φύγει πρίν λίγες μέρες από το σπίτι τους στο Γουόσατς Φροντ και έμεναν σε φίλους τους στη μικρή πόλη Τζένσεν.

Σύμφωνα με το γραφείο σερίφη, οι δύο έφηβοι χρησιμοποίησαν τρακτέρ για να φτάσουν σε έναν ιδιωτικό αεροδιάδρομο που βρίσκεται στην πόλη της βορειοανατολικής Γιούτα και εν συνεχεία έκλεψαν ένα μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Οι έφηβοι πέταξαν το αεροσκάφος σε χαμηλό ύψος πάνω από τον αυτοκινητόδρομο 40, την ώρα που αυτόπτες μάρτυρες είδαν το αεροπλάνο να πετάει πάνω από την περιοχή Γκάσερ, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων δυτικά από το σημείο απ’ όπου απογειώθηκαν.

Όπως ανέφερε το γραφείο του σερίφη, οι δύο νεαροί σκόπευαν να πετάξουν προς το Γουόσατς Φροντ, αλλά τελικά άλλαξαν γνώμη και προσγειώθηκαν με ασφάλεια στο περιφερειακό αεροδρόμιο του Βέρναλ, σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το σημείο που απογειώθηκαν.

Εκεί τους περίμεναν αστυνομικοί που τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν σε κέντρο κράτησης ανηλίκων της περιοχής…