Το κίνημα Purity Movement της Αμερικής ξεκίνησε στο Κολοράντο Σπρινγκς του Κολοράντο πριν από 20 χρόνια.

Ήταν μια ιδέα του ευαγγελιστή Randy Wilson και της συζύγου του Lisa, η οποία διαδόθηκε έκτοτε σε 48 αμερικανικές πολιτείες και 17 χώρες του πλανήτη.

Στο πλαίσιο του κινήματος, διοργανώνονται ετήσιες χοροεσπερίδες, όπου τα νεαρά κορίτσια ορκίζονται πως θα περιφρουρούν την αγνότητά τους μέχρι τον γάμο, απέχοντας από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα.

Στο τελετουργικό γεγονός εμφανίζονται με λευκά φορέματα σαν νύφες και οι πατεράδες τους φορούν τα επίσημα ενδύματά τους, δίνοντας έτσι τον χαρακτήρα γαμήλιας τελετής. Οι κόρες τούς δίνουν ένα κλειδί, που αντιπροσωπεύει την αγνότητα, το οποίο θα παραδώσει αργότερα ο πατέρας στον μελλοντικό του γαμπρό. Ο πατέρας θα δώσει στην κόρη του ένα δαχτυλίδι αρραβώνων που θα φορέσει εκείνη τη μέρα του γάμου της και η τελετή ολοκληρώνεται με την υπογραφή του συμβολαίου αγνότητας.

Η 17χρονη Hannah Lee Powers του βίντεο ετοιμάζεται για τη δική της τελετή στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ: «Η Βίβλος λέει πως το σεξ πριν τον γάμο είναι αμαρτία και το πιστεύω», λέει χαρακτηριστικά, «θα κάνω αυτή την τελετή γιατί είναι σαν σύμβολο ώστε να το μάθουν όλοι. Αυτό θα κάνω όσο και αν δεν σας αρέσει».

«Δεν χρειάζεται να κάνω σεξ για να ξέρω πως με αγαπούν», συνεχίζει, απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας τη σεξουαλική απόλαυση μεταξύ αγοριών και κοριτσιών που δεν συνδέονται με τα ιερά δεσμά του γάμου. Όσο για τον πατέρα της, Beauchamp, δηλώνει περήφανος που η κόρη του θα απέχει από το σεξ και θα «το κρατήσει για τον άντρα της».

Ο ιδρυτής του κινήματος Randy Wilson διατείνεται πως η συμβολική τελετή δεν αφορά μόνο την περιχαράκωση της παρθενίας, αλλά και τη σφυρηλάτηση ισχυρότερων δεσμών μεταξύ πατέρα και κόρης. Αρνείται όμως να απαντήσει σε όσους κατηγορούν το κίνημα για αναχρονισμό, αλλά και για την προώθηση της ιδέας πως η αγνότητα μιας γυναίκας εντοπίζεται αποκλειστικά στην παρθενιά της…