Επτά στους δέκα Ιταλούς τάσσονται υπέρ της φυλάκισης των φοροφυγάδων, όπως προκύπτει από έρευνα του ινστιτούτου κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών μελετών Eurispes.

Το 68,7% του δείγματος επίσης ζητά να μετατραπεί η φοροδιαφυγή σε ποινικό αδίκημα.

Η έρευνα του Εurispes αποκαλύπτει ότι δεν δηλώνεται το 60% των οικιακών βοηθών και μπέιμπι σίτερ, το 89% των ιδιαίτερων μαθημάτων και το 40% των υπηρεσιών που προσφέρουν ελεύθεροι επαγγελματίες, με τους δικηγόρους σε «εξέχουσα θέση».

«Τα τελευταία δέκα χρόνια δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, αλλά οι ιταλοί, πλέον, άρχισαν να κουράζονται», αναφέρει η έρευνα.

Το 80,3% του στατιστικού δείγματος θεωρεί ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν εκδίδουν κανονική απόδειξη θα έπρεπε να στερούνταν, για μια περίοδο, της δυνατότητας να ασκούν το επάγγελμά τους.

Το ποσοστό μειώνεται στο 76,6% σε ό,τι αφορά την ανάλογη τιμωρία των εμπόρων που φοροδιαφεύγουν.

Μόνο το 52% όμως πιστεύει ότι θα έπρεπε να επιβραβεύονται όσοι καταγγέλλουν τους φοροφυγάδες, διότι σύμφωνα με το Eurispes, «παρά την αγανάκτησή τους, οι ιταλοί δεν θέλουν να ζήσουν σε μια κοινωνία που να βασίζεται στην υποψία και στην κατάδοση».

Το 55% των ερωτηθέντων τέλος κρίνει αρνητικά την μέχρι τώρα δράση της υπηρεσίας είσπραξης φόρων Equitalia.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.