Ένας καλλιτέχνης από το Λος Άντζελες προγραμματίζει να καταστρέψει ένα έργο τέχνης του διαβόητου Μπάνκσι για να περάσει το δικό του μήνυμα.

Αφού πλήρωσε 638.000 ευρώ για να αποκτήσει το έργο «Slave Labour», που έφτιαξε το 2012 ο γνωστός γκραφιτάς σε κατάστημα του Λονδίνου και απεικονίζει ένα παιδί να ράβει σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Ron English αποκάλυψε πως θα ασπρίσει το έργο για να δηλώσει την αντίθεσή του στην αγοραπωλησία της τέχνης του δρόμου!

«Η ιδέα μου για αυτόν τον πίνακα είναι να τον ασβεστώσω για λογαριασμό του καλού μου φίλου Μπάνκσι, εύχομαι μόνο να μπορούσα να ξοδέψω περισσότερα λεφτά γι’ αυτόν», είπε μετά τη δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions, «θα τον κάνω και πάλι άσπρο, θα το κάνω. Αυτό είναι χτύπημα για την τέχνη του δρόμου. Δεν πρέπει να αγοράζεται και να πωλείται».

Και συνέχισε: «Θα τον βάψω από πάνω και θα τον ενσωματώσω σε έναν από τους τοίχους του σπιτιού μου. Έχουμε κουραστεί από τους ανθρώπους που κλέβουν τα έργα μας από τους δρόμους και τα μεταπουλάνε, θα αγοράσω λοιπόν ό,τι πέσει στα χέρια μου και θα τα ασβεστώσω».

Στο τέλος σημείωσε πάντως με νόημα: «Μετά φυσικά θα πουλήσω τον ασβεστωμένο πίνακα έναντι 1 εκατ. δολαρίων. Είμαι τρελός, όχι ανόητος»…