Αναμφίβολα δεν είναι από τις εύκολες πολιτικές στιγμές της η σημερινή παρουσία της Τερέζα Μέι στο βρετανικό Κοινοβούλιο, όπου παρουσιάζει το προσχέδιο της συμφωνίας που επετεύχθη με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, κουβαλώντας και το «βάρος» των απανωτών παραιτήσεων υπουργών της από το πρωί.

Η επιλογή που έχει μπροστά του το Κοινοβούλιο είναι σαφής, τόνισε η Μέι. Είτε υποστηρίζει τη δική της συμφωνία για το Brexit ή αποχωρεί η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ή δεν αποχωρεί καθόλου.

«Η επιλογή είναι σαφής: Μπορούμε να επιλέξουμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία, μπορούμε να ρισκάρουμε να μην υπάρξει καθόλου Brexit ή μπορούμε να επιλέξουμε να ενωθούμε και να υποστηρίξουμε την καλύτερη συμφωνία που μπορεί να προκύψει από διαπραγμάτευση» δήλωσε η Μέι ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου βρετανικού Εργατικού Κόμμματος, κατηγόρησε τη Μέι ότι ωθεί την κυβέρνησή της προς το χάος, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία για το Brexit «τεράστια και επιζήμια αποτυχία».

«Η συμφωνία για την αποχώρηση και η πολιτική δήλωση αντιπροσωπεύουν μια τεράστια και επιζήμια αποτυχία», δήλωσε ο Κόρμπιν στη Βουλή των Κοινοτήτων αφού η πρωθυπουργός παρουσίασε σήμερα το σχέδιό της για το Brexit.

«Η κυβέρνηση… βρίσκεται σε χάος», τόνισε ο ηγέτης των Εργατικών.