Η υπόθεση της Claire Busby που έμεινε παράλυτη το 2013 πέφτοντας από το καινούργιο της κρεβάτι, κατά τη διάρκεια του σεξ, έκλεισε. Η 46χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών ζητούσε αποζημίωση-μαμούθ από την εταιρεία που κατασκεύασε το κρεβάτι ισχυριζόμενη πως το προϊόν της ήταν «ελαττωματικό», ωστόσο το Ανώτατο Δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση απέρριψε τους ισχυρισμούς της και αποφάνθηκε πως επρόκειτο για «τραγικό περιστατικό».

Στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, η 46χρονη από το Μεϊντενχέντ περιέγραψε λεπτομερώς πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό. Όπως είπε μια εβδομάδα μετά την αγορά του νέου κρεβατιού, έκανε σεξ με τον σύντροφό της, John Marshall. Όταν συνέβη το ατύχημα βρισκόταν στη μέση του κρεβατιού, γονατισμένη πάνω από το σώμα του συντρόφου της. Όταν πήγε να μετακινηθεί λίγο πάνω στο στρώμα, η κλίση που είχε το κρεβάτι είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί στο πάτωμα. «Ένιωσα ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι και αισθάνθηκα ότι το σώμα μου έσπαγε σε κομμάτια» είπε η Βρετανίδα.

Ισχυρίστηκε επίσης πως το κρεβάτι δεν είχε συναρμολογηθεί σωστά όταν παραλήφθηκε τον Αύγουστο του 2013, κάτι ωστόσο που αρνήθηκαν οι δικηγόροι της κατασκευάστριας εταιρείας.

Η εταιρεία από τη μεριά της υποστήριξε πως οι δύο εραστές «απλά έχασαν την ισορροπία τους και έπεσαν προς τα πίσω» ως αποτέλεσμα του ότι βρίσκονταν στην άκρη του στρώματος.

Στην απόφασή του ο δικαστής Barry Cotter έκανε λόγο για ένα «απλό ατύχημα» που προκλήθηκε «από τον πιο άτυχο και ασυνήθιστο συνδυασμό τοποθέτησης στο κρεβάτι και κίνησης». Πρόσθεσε πως το θύμα δεν είχε κανένα μέσο να στηριχθεί, πέρα από το να βάλει το χέρι της στο κρεβάτι καθώς προσπαθούσε να στριφογυρίσει τα πόδια της που «δεν ήταν και μια εύκολη μανούβρα».

«Έχοντας εξετάσει προσεκτικά το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων δεν έχω πειστεί ότι η διαφορά ύψους των δύο υποστρωμάτων έπαιξε κάποιο ρόλο στην απώλεια ισορροπίας προς τα πίσω της κυρίας Busby», ανέφερε ο δικαστής για να προσθέσει: «Έχω πειστεί πως ήταν μια απλή αλλά τραγική πτώση. Απλά έχασε την ισορροπία της πιθανότατα εν μέρει γιατί καθόταν σε ένα στρώμα αντίθετο σε μια σταθερή επιφάνεια».

Από την πλευρά του ο διευθυντής της εταιρείας Berkshire Bed, δήλωσε μετά το πέρας της δίκης: «Είμαστε ευτυχείς που το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ μας. Λυπούμαστε που η κυρία Busby τραυματίστηκε και ευχόμαστε σε αυτήν και την οικογένειά της κάθε καλό στο μέλλον».