Η Χίλαρι Κλίντον προειδοποίησε τα κράτη σε όλο τον κόσμο ότι έχουν «καθήκον» να προστατεύουν τις διπλωματικές αποστολές των άλλων χωρών βάσει της Συμφωνίας της Βιέννης.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών ανέφερε: «Όλες οι κυβερνήσεις έχουν το καθήκον, το σοβαρό καθήκον να υπερασπίζονται τις διπλωματικές αποστολές. Πρέπει να είναι μέρη ασφαλή και προστατευμένα» και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον «έχει λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας» του διπλωματικού και προξενικού της δικτύου.

Σημειώνεται ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές μουσουλμανικές χώρες κατά της αμερικανικής παραγωγής αντιισλαμικής ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», αλλά και των σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν σε γαλλική εφημερίδα.

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση σήμερα, ο πρόεδρος Ομπάμα και εγώ δεν έχουμε άλλη προτεραιότητα πέρα από την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Έχουμε λάβει κάποια μέτρα σε όλο τον κόσμο για να αυξήσουμε την ασφάλεια και να προστατεύσουμε το προσωπικό στις διπλωματικές αποστολές μας», συμπλήρωσε η Χίλαρι Κλίντον.