Μέτρα για την άρση της απαγόρευσης, εντός των προσεχών εβδομάδων, της πώλησης ισχυρών αλκοολούχων ποτών ενέκρινε η κυβέρνηση της Τσεχίας. Η απαγόρευση είχε επιβληθεί την Παρασκευή μετά το κύμα δηλητηριάσεων από νοθευμένο αλκοόλ που οδήγησε στο θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπους από τις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πετρ Νέτσας.

«Κάθε φιάλη αλκοόλ που είναι προς πώληση θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει νέα ταινία φόρου κατανάλωσης, η οποία θα είναι στη διάθεση των παρασκευαστών αλκοολούχων ποτών προς το τέλος της προσεχούς εβδομάδας”», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Νέτσς ανακοίνωσε επίσης ότι κάθε φιάλη θα έχει «πιστοποιητικό παραγωγής»που θα επιτρέπει την ιχνηλασιμότητά της.

Ως και 21 λίτρα αλκοολούχων ποτών αποσύρθηκαν από την αγορά μετά την απαγόρευση των πωλήσεων που επέβαλε η κυβέρνηση, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Δεκατρία άτομα κατηγορούνται σε σχέση με τις μαζικές δηλητηριάσεις ύστερα από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών νοθευμένων με μεθανόλη, μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς.

Περίπου 40 Τσέχοι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.