Προειδοποίηση Πούτιν για «σοβαρές συνέπειες» μετά τη διαίρεση ορθόδοξων Εκκλησιών

Είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του Κρεμλίνου εκφράζεται σχετικά με την κρίση


ΚΟΣΜΟΣ
18:19
31/10/2018
Προειδοποίηση Πούτιν για «σοβαρές συνέπειες» μετά τη διαίρεση ορθόδοξων Εκκλησιών
7
loading

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα εναντίον «των σοβαρότατων συνεπειών» των διαιρέσεων ανάμεσα στις ορθόδοξες Εκκλησίες, μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως να αναγνωρίσει μια ανεξάρτητη ορθόδοξη εκκλησία στην Ουκρανία.

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ένα πράγμα: η πολιτικοποίηση ενός τόσο ευαίσθητου τομέα καταλήγει πάντα να έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες, πρώτα απ' όλα γι' αυτούς που την κάνουν», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια φόρουμ στη Μόσχα με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της ρωσικής διασποράς.

Είναι η πρώτη φορά που ο επικεφαλής του Κρεμλίνου εκφράζεται σχετικά με την κρίση, στο πλαίσιο της οποίας, μετά την αναγνώριση αυτή, το Πατριαρχείο της Μόσχας διέρρηξε τις σχέσεις του με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Ο Πούτιν κατήγγειλε «απόπειρες να διαρραγούν οι σχέσεις» ανάμεσα στη ρωσική Εκκλησία και τους πιστούς της στο εξωτερικό.

«Το κοινό καθήκον μας --πρώτα απ' όλα ενώπιον των ανθρώπων-- είναι να διαφυλαχθεί η πνευματική και ιστορική ενότητα» των ορθοδόξων, υπογράμμισε ο ρώσος πρόεδρος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Μπράβο!!!

  Είπε ο προστάτης της Ορθοδοξίας...που πουλάει όπλα και πυραύλους στους Τούρκους με τα ονόματά μας πάνω...

 2. avatar Δήμητρας

  Έχει δίκιο. Ο Βαρθολομαίος αυτή τη στιγμή κάνει διασπαστική εκκλησιαστική πολιτική με πολιτικές προεκτάσεις (ή κίνητρα, σύμφωνα με κάποιους που τον συνδέουν με τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ σε Εσθονία και Ουκρανία).

 3. avatar Oθα νος

  Πάλι ο γνωστός μαϊντανός στο μεροκάματο....... Δε μας λέει και σε ποια αίρεση ανήκει.....

  1. avatar Ναι ο 18.24

   ...

 4. avatar FJR 500

  Πατριάρχης όλων των ορθοδόξων εκλεγμένος από όλους τους ορθόδοξους , έδρα στο Άγιο Όρος επίσημη γλώσσα Ελληνική όπως Βατικανό. Το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη δυστυχώς είναι Τουρκικό δεν είναι Ελληνικό.

 5. avatar Μωρέ τι μας λες

  Κάνα νέο;

 6. avatar 18:24

  Η Εκκλησία του Χριστού, ιδρύθηκε την ημέρα της Πεντηκοστής,με το κήρυγμα του Αποστόλου Πέτρου, καί αποτελείται από ανθρώπους που έχουν γνωρίσει τον Ιησού Χριστό προσωπικό τους Σωτήρα.Την διάσπαση της διδασκαλίας Του,που είναι γραμμένη σε ολόκληρη την Καινή Διαθήκη,οι άνθρωποι την έχουν κάνει χιλιάδες κομμάτια για το δικό τους συμφέρον.Και οι υπεύθυνοι των κατά τοπων εκκλησιών ,τα ποιμνια τους τα έχουν
  μετατρέψει, θρησκευόμενους ανθρώπους,με πάθη,και χωρίς επίγνωση, ποίος είναι ο Ιησούς Χριστός.Και απόδειξη,το θρησκευτικό μίσος σε όλη την ανθρωπότητα,και το κακό που γίνεται, από τους λεγόμενους ιερείς,που δεν παντρεύονται.Επιστροφη στην αφετηρία,όπως διδάσκει η Καινή Διαθήκη,και στα πρώτα βήματα, όπως είναι στις Πράξεις των Αποστόλων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει