Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί. Νόμος. Πάντα όμως υπάρχουν κάποιοι ανεύθυνοι που κάνουν του κεφαλιού τους, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δική τους ζωή, αλλά και των γύρων τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Nicholas Bilger που το βράδυ της Τετάρτης 22/10 έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα περιπολικό, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό δύο αστυνομικών και του σκύλου που είχαν μαζί τους. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το περιπολικό κατέληξε σε κορμούς δέντρων.

Το περιστατικό συνέβη σε μια γειτονιά του Ιστθάμπτον στη Μασαχουσέτη, με τον 24χρονο άνδρα που έφευγε από ένα πάρτι και βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, να αραδιάζει ένα σωρό δικαιολογίες στους αστυνομικούς.

Οι αξιωματικοί που τον πλησίασαν κατάλαβαν αμέσως από την αναπνοή του ότι κάθε άλλο παρά νηφάλιος ήταν και τον υπέβαλαν σε αλκοτέστ, με το μηχάνημα να επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

«Συγνώμη που χτύπησα το αυτοκίνητό σας, αλλά έπρεπε να πάω στη δουλειά», τους είπε αρχικά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα άλλαξε το αφήγημα λέγοντάς τους: «Έπρεπε να φύγω από κει. Υπήρχε ένας μεγάλος καυγάς και θα με πλάκωναν στο ξύλο». Προφανώς και καμιά από τις δύο δικαιολογίες που πρόβαλε δεν έπεισαν τους αστυνομικούς που με συνοπτικές διαδικασίες προχώρησαν στη σύλληψή του.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, επίθεση και βιαιοπραγία με επικίνδυνο όπλο (όχημα), υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνη οδήγηση, οδήγηση χωρίς δίπλωμα, οδήγηση ανασφάλιστου οχήματος, οδήγηση αδήλωτου οχήματος…

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και η υπόθεσή του θα δικαστεί μέσα στο Νοέμβριο. Το πιθανότερο είναι πως δύσκολα θα γλιτώσει τη φυλακή καθώς έχει ιστορικό συλλήψεων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.