Μια κίνηση καλοσύνης ήταν αρκετή να φέρει κοντά ανθρώπους άγνωστους μεταξύ τους στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα.

Στις 13 Οκτωβρίου η Vanessa Philips επισκέφθηκε ένα τοπικό ζαχαροπλαστείο και πλήρωσε ανώνυμα την τούρτα ενός παιδιού που γινόταν ενός έτους. Δεν γνώριζε τους γονείς του, αλλά το έκανε γιατί έναν χρόνο πριν, τον Οκτώβρη του 2017, η νύφη της έχασε το πεντέμισι μηνών αρσενικό έμβρυο που κυοφορούσε. Πληρώνοντας την γενέθλια τούρτα ενός άλλου παιδιού ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του εγγονού της.

Όταν η 33χρονη Kesha Campbell πήγε να πληρώσει την τούρτα που είχε παραγγείλει για τον γιο της, David, ενημερώθηκε πως ήταν ήδη πληρωμένη. Αρχικά νόμιζε πως είχε γίνει λάθος, αλλά τελικά αποδέχθηκε αυτό το ανέλπιστο δώρο.

«Το έλαβα ως ευλογία και συνέχισα τη μέρα μου», δήλωσε η μητέρα στο BBC.

Στο μεταξύ, ο υπάλληλος του ζαχαροπλαστείου, Nick DeClemente που είχε εξυπηρετήσει τη γιαγιά, συγκινήθηκε από την ιστορία την οποία και δημοσίευσε στο Facebook.

Μια εβδομάδα αργότερα η δημοσίευση έπεσε στην αντίληψη της 33χρονης μητέρας. «Όταν είδα το όνομα του γιου μου και την τούρτα στην απόδειξη έπαθα σοκ», είπε στο BBC. Σύντομα τα τοπικά ΜΜΕ έψαξαν, βρήκαν και δημοσιοποίησαν την ταυτότητα της άγνωστης γιαγιάς, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη μητέρα να πει το δικό της «ευχαριστώ». «Βρήκα την κυρία και την ευχαρίστησα. Ο θεός να ευλογεί την καρδιά της και την όμορφη ψυχούλα του εγγονού της», δήλωσε η Kesha Campbell.

Για τον υπάλληλο του ζαχαροπλαστείου, Nick DeClemente ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Μετρά 20 χρόνια σε καταστήματα λιανικής και ήταν η πρώτη φορά που είδε μια τέτοια κίνηση από πελάτη.

«Για τις γυναίκες που έχουν γεννήσει νεκρό νεογνό είναι σκληρό, αλλά πάντα βρίσκουν τρόπους να αποτίουν φόρο τιμής στα παιδιά που έχασαν», εξήγησε για να προσθέσει: «Περιμένουμε παιδί οπότε ήταν συναισθηματική και πολύ εγκάρδια η συνομιλία που είχαμε με τη Vanessa. Ήθελα να διαδοθεί το μήνυμα γι’ αυτό που έκανε για τον εγγονό της».

Η ιστορία ώθησε πολλές γυναίκες που έχουν βιώσει αυτήν την εξαιρετικά σκληρή εμπειρία να μοιραστούν τις ιστορίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Άγγιξε την καρδιά μου γιατί έχω έναν γιο που πέθανε την τρίτη εβδομάδα της ζωής του και μέχρι σήμερα η μητέρα μου ποτέ δεν αναφέρεται σε αυτόν, ούτε τιμά τα γενέθλιά του. Έχουν περάσει 25 χρόνια κι ακόμα πονάω», έγραψε χαρακτηριστικά μια γυναίκα.

«Ποτέ δεν θα μάθετε τον πόνο και το νέο καθημερινό τρόπο ζωής μετά την απώλεια ενός παιδιού για το οποίο είχατε τόσες ελπίδες και όνειρα», έγραψε κάποια άλλη.