Ένα θεματικό πάρκο στο El Alberto του Μεξικό προσφέρει στους επισκέπτες του την τρομακτική εμπειρία της παράνομης διάβασης των αμερικανικών συνόρων δείχνοντάς τους για λίγο πώς είναι να είσαι παράνομος μετανάστης.

Παρόλο που όλο το σκηνικό, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων όπλα, αστυνομικούς και στρατιώτες, είναι στημένο, οι επισκέπτες δίνοντας 20 δολάρια «απολαμβάνουν» τρεις ώρες καταδίωξης με άρωμα… Χόλιγουντ στα 3.000 στρέμματα του πάρκου.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο έχουν επισκεφτεί τη μικρή μεξικάνικη πόλη προκειμένου να πάρουν μέρος στο Caminata Nocturna, το οποίο μεταφράζεται ως… «νυχτερινή βόλτα».

Φυσικά, αντίθετα με όσους μετανάστες περνούν παράνομα τα αμερικάνικα σύνορα, οι επισκέπτες του El Alberto δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν. Το χειρότερο που μπορούν να πάθουν, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου, είναι να φάνε καμιά… τούμπα.

Η περιπέτεια ξεκινάει με το αναμενόμενο κυνηγητό και συνεχίζεται από το σόου των ηθοποιών που έχουν το ρόλο αστυνομικών στα υποτιθέμενα σύνορα. Οι πελάτες αποφεύγουν τους «αστυνομικούς» και το… παιχνίδι συνεχίζεται.