Έρευνα για βιασμό ξεκίνησε η εισαγγελία στη Γενεύη κατά του μουσουλμάνου διανοούμενου Ταρίκ Ραμαντάν, ο οποίος κρατείται στη Γαλλία από τον Φεβρουάριο αντιμετωπίζοντας και άλλες κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Tribune που επικαλείται εκπρόσωπο του ελβετικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η εισαγγελία αποφάσισε την έναρξη έρευνας έπειτα από μήνυση γυναίκας που κατηγορεί τον Ταρίκ Ραμαντάν ότι τη βίασε σε ξενοδοχείο της Γενεύης το 2008, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η μήνυση κατατέθηκε τον Απρίλιο.

Η απόφαση για την έναρξη έρευνας συνιστά σημαντικό βήμα που δείχνει τη σοβαρότητα των καταγγελιών που διατυπώθηκαν από την πελάτισσά μας, δήλωσε ο δικηγόρος της γυναίκας.

Ο Ταρίκ Ραμαντάν δεν έχει ακόμη ανακριθεί από τις ελβετικές δικαστικές αρχές για την υπόθεση αυτή. Οι ανακριτές θα επισκεφθούν τον Ταρίκ Ραμαντάν στη Γαλλία για να πάρουν την κατάθεσή του.

Κατηγορίες για βιασμό απαγγέλθηκαν στις 2 Φεβρουαρίου στη Γαλλία κατά του 56χρονου θεολόγου, ο οποίος τις αρνείται και υποστηρίζει ότι οι σχέσεις που είχε με τις μηνύτριες ήταν συναινετικές.