Ο 6χρονος γιος του εκατομμυριούχου Jonah Shacknai, ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου μεγάλης φαρμακευτικής ετιαρείας βρέθηκε νεκρός κάτω από το μπαλκόνι του σπιτιού τους στην Καλιφόρνια πριν από περίπου έναν χρόνο.

Η φίλη του Shacknai βρισκόταν στο μπάνιο, όταν άκουσε έναν δυνατό πάταγο. Η ίδια βγήκε από το μπάνιο και αντίκρισε το παιδί να κείτεται κάτω από το μπαλκόνι ενώ γύρω υπήρχε σε κομμάτια ένας σπασμένος πολυέλαιος. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του 4 μέρες αργότερα.

Δύο μέρες αργότερα η φίλη του εκατομμυριούχου Rebecca Zahau, βρέθηκε επίσης νεκρή, κρεμασμένη γυμνή από μία βεράντα του σπιτιού και δεμένη από τους αστραγάλους και τους καρπούς. Η αστυνομία διερευνούσε όλο αυτό το διάστημα την περίεργη και σοκαριστική υπόθεση.

Εν τέλει ο ιατροδικαστής απεφάνθη ότι ο θάνατος του αγοριού ήταν ατύχημα και της Zahau αυτοκτονία. Η οικογένεια της γυναίκας από την πλευρά της αμφισβήτησε το πόρισμα και ζήτησε να ξεθαφτεί η κόρη τους για μία δεύτερη νεκροψία. Έτσι κατά τη δεύτερη νεκροψία αποδείχτηκε ότι η Zahau έφερε βαρύ τραυματισμό στο κεφάλι και ότι δεν πέθανε από απαγχονισμό.

Μετά από αυτό η μητέρα του αγοριού αποφάσισε ότι πρέπει να διερευνήσει περαιτέρω και εκείνη το θάνατο του παιδιού της. Έτσι προσέλαβε ομάδα ερευνητών να επανεξετάσει την υπόθεση. Το πόρισμα έδειξε ότι η πτώση δεν θα μπορούσε να έχει επιφέρει τόσες πολλές κακώσεις που βρέθηκαν στο πρόσωπο και το σώμα του αγοριού.

Πιστεύεται εν τέλει ότι το αγόρι ξυλοκοπήθηκε βάναυσα έως ότου το πέταξαν από το μπαλκόνι ή έπεσε για να ξεφύγει. Η αστυνομία επαναλαμβάνει τις έρευνές της.