Σφοδρότατες μάχες έλαβαν χώρα σήμερα στο Χαλέπι, όπου ο στρατός προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο ενός οχυρού των ανταρτών, καθώς και άλλων περιοχών της χώρας που βομβαρδίστηκαν από το πυροβολικό των στρατευμάτων του καθεστώτος, αναφέρει συριακή ΜΚΟ που κάνει λόγο για τουλάχιστον 82 νεκρούς.

Τουλάχιστον 34 άτομα, 9 αντάρτες, 10 στρατιώτες και 14 πολίτες, σκοτώθηκαν στο Χαλέπι, όπου βίαιες μάχες μεταξύ του τακτικού στρατού και των ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) συνεχίζονται στη συνοικία Σαλαχεντίν, διευκρίνισε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι τακτικές δυνάμεις έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες στις μάχες αυτές, και οι αντάρτες καταβάλουν σθεναρή αντίσταση», δήλωσε το Παρατηρητήριο, το οποίο συνεργάζεται με ένα δίκτυο ακτιβιστών και αυτοπτών μαρτύρων στη χώρα αυτή.

Μια γυναίκα και τα δύο παιδιά της σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό του σπιτιού τους, στη συνοικία Μασατίγια στο Χαλέπι. Άλλες συνοικίες, όπως οι Καταρτζί, Ταρίκ αλ Μπαμπ και Σάαρ, σφυροκοπήθηκαν βίαια.

Αλλού στη χώρα, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία της Χομς, που βομβαρδίστηκε βίαια από τα στρατεύματα του καθεστώτος, που προσπαθούν να εισβάλουν στις γειτονιές που παραμένουν στα χέρια των ανταρτών.

Σφυροκόπημα έπληξε επίσης την πόλη Ντέιρ Αλ Ζορ στα ανατολικά, όπου μια γυναίκα και τα τρία παιδιά της έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη βλήματος όλμου, διευκρινίζει η ΜΚΟ.

Δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους στο Ζαμπάντανι, 47 χλμ. βορειοδυτικά της Δαμασκού, που έχει κηρυχτεί «κατεστραμμένη πόλη» από τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού, που οργανώνουν την κινητοποίηση στην περιοχή, «λόγω της πολιορκίας και του βομβαρδισμού αυτής της πόλης εδώ και πάνω από 60 ημέρες» από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

«Περισσότερες από τις μισές συνοικίες στο Ζαμπάντανι έχουν καταστραφεί», σύμφωνα με τις Επιτροπές.

Επιπλέον, δεκάδες βλήματα όλμου ρίχτηκαν στα χωριά στα κουρδικά βουνά, στην επαρχία της Λαττάκειας (βορειοδυτικά), αναφέρει το Παρατηρητήριο.

Η ΜΚΟ τονίζει ότι ανάμεσα στους 82 νεκρούς περιλαμβάνονται 41 πολίτες, 15 αντάρτες και 26 στρατιώτες, ενώ από την εντατικοποίηση των εχθροπραξιών ιδιαίτερα στο Χαλέπι, περίπου 200 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα στη Συρία.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 225 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους 129 πολίτες, 50 αντάρτες και 46 στρατιώτες πιστοί στο καθεστώς, ένας από τους υψηλότερους απολογισμούς από την έναρξη το Μάρτιο 2011, του κινήματος διαμαρτυρίας που στρατιωτικοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της βίαιης καταστολής του καθεστώτος.

Συνολικά, περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε σχεδόν 17 μήνες συγκρούσεων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.