Τους βίαιους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού στο Χαλέπι κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία, αναφερόμενη σε δορυφορικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν τη χρήση βαρέων όπλων σε κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι φωτογραφίες δείχνουν στο Χαλέπι και στη γειτονική μικρή πόλη Αναντάν περισσότερους από 600 κρατήρες που έχουν σχηματιστεί από οβίδες του πυροβολικού και αποδεικνύουν τη μεγάλης έκτασης βία στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

«Η Διεθνής Αμνηστία θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα στις δύο εμπόλεμες πλευρές: όλες οι επιθέσεις εναντίον αμάχων θα τεκμηριώνονται ώστε να ζητηθούν ευθύνες από τους δράστες», επισημαίνει ο Κριστόφ Κοετί, υπεύθυνος της οργάνωσης για τις επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι φωτογραφίες που ελήφθησαν στις 31 Ιουλίου δείχνουν κρατήρες από οβίδες κοντά σε κατοικημένη ζώνη στο Αναντάν. «Ο συριακός στρατός και οι μαχητές της αντιπολίτευσης θα πρέπει να εφαρμόζουν τους διεθνείς ανθρωπιστικούς νόμους που απαγορεύουν την χρήση μεθόδων και όπλων που δεν διαχωρίζουν τους στρατιωτικούς στόχους» αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.