«Να αναθεωρήσετε τη διακοπή χρηματοδότησης της UNRWA»

Το κάλεσμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιορδανία στις ΗΠΑ


ΚΟΣΜΟΣ
22:51
01/09/2018
«Να αναθεωρήσετε τη διακοπή χρηματοδότησης της UNRWA»
1
loading

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιορδανία κάλεσαν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν τη «λυπηρή απόφαση» που ανακοίνωσαν χθες, Παρασκευή 31 Αυγούστου, ότι διακόπτουν τη χρηματοδότησή της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Οι Βρυξέλλες υπογραμμίζουν πόσο σημαντικό είναι να συνεχιστεί η διεθνής υποστήριξη της UNRWA, η οποία διαχειρίζεται τα σχολεία όπου φοιτούν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, στα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά επίσης στον Λίβανο, την Ιορδανία και τη Συρία.

«Αυτή η λυπηρή απόφαση των ΗΠΑ να μην συμμετέχουν πλέον σε αυτή τη διεθνή, πολυεθνική προσπάθεια, αφήνει σημαντικό κενό. Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ θα αναθεωρήσουν αυτήν την απόφαση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Οι ΗΠΑ ανέκαθεν διαδραμάτιζαν και θα συνεχίζουν να παίζουν ουσιαστικό ρόλο σε όλες τις προσπάθειες για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. Η ΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τις ΗΠΑ και τους άλλους διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους για να επιτύχουμε αυτόν τον κοινό στόχο», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ιορδανία, από την πλευρά της, εξέφρασε επίσης τη λύπη της για την απόφαση της Ουάσινγκτον, τονίζοντας ότι τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον μιας υπηρεσίας που βοηθά εκατομμύρια πρόσφυγες. Προειδοποίησε επίσης ότι η ενέργεια αυτή θα υποδαυλίσει τον ριζοσπαστισμό και θα βλάψει τις προοπτικές για την ειρήνη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι η χώρα του, που φιλοξενεί περισσότερους από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες, θα συνεχίσει να αναζητά τη στήριξη δωρητών για να αντιμετωπιστεί το οξύ οικονομικό πρόβλημα του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Νίκος χασαπης

    Ουτε δολάριο πρόεδρε άσε να τους τα δώσει η ισλαμολαγνη η μερκελ και οι ηλίθιοι υπήκοοι της

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει