Έκθεση εικονικής πραγματικότητας με επίκεντρο τις γάτες

Αποτελεί ένα χρονικό της παρουσίας του αιλουροειδούς στην ιστορία της τέχνης


ΚΟΣΜΟΣ
11:31
24/08/2018
Έκθεση εικονικής πραγματικότητας με επίκεντρο τις γάτες
loading

Πηγή έμπνευσης αποτελούν για τους ανθρώπους οι γάτες, καθώς πολλοί από τον περίγυρό μας διαθέτουν ως κατοικίδιο ένα (ή και παραπάνω) από τα συμπαθέστατα αιλουροειδή, ενώ για αυτές έχουν γραφτεί μέχρι και ποιήματα. Τώρα, πλέον, είναι το θέμα μιας έκθεσης εικονικής πραγματικότητας.

Όποιος θέλει να την επισκεφθεί, δεν χρειάζεται να κάνει πολύ κόπο. Το Universal Museum of Art, ένα μουσείο εικονικής πραγματικότητας με έδρα το Παρίσι, συνεργάστηκε με το RMN (Réunion des Musées Nationaux-Grand Palais) για να ετοιμάσουν την έκθεση «Οι γάτες στην ιστορία της τέχνης».

Όπως σημειώνει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η έκθεση αποτελεί ένα χρονικό της παρουσίας της γάτας στην ιστορία της τέχνης, μια αφήγηση του συμβολισμού τους, όπως αυτός εξελίχθηκε ανάλογα με τις αλλαγές των συναισθημάτων μας απέναντί τους.

Σε πολλά έργα εμφανίζονται σε πρώτο πλάνο, σε άλλα περνούν στο «παρασκήνιο». Είναι όμως το σημείο στο οποίο εστιάζει η εικονική έκθεση: τις απαντούμε σε ποικιλία έργων, από την αφίσα του Steinlen για το καμπαρέ του Rodolphe Salis έως ιερές απεικονίσεις τους από την Αρχαία Αίγυπτο.

Η δυνατότητα διάδρασης που επιτρέπει η επίσκεψη σε αυτή την έκθεση, κάνει την εμπειρία πολύ διασκεδαστική.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει