Έκπληκτο έμεινε χθες το προσωπικό του αστυνομικού τμήματος στο Φορθ Μπανκς του Νιούκαστλ όταν μια γυναίκα άφησε πάνω στο γραφείο υποδοχής ένα χάρτινο δέμα που περιείχε ένα μεγάλο φίδι!

Επρόκειτο για ένα καλαμποκόφιδο αλμπίνο μήκους 1,8 μέτρων το οποίο η γυναίκα εντόπισε σε ένα σοκάκι της πόλης. Μαζί με έναν φίλο της κατάφεραν με κάποιο τρόπο να το βάλουν μέσα σε ένα χαρτόκουτο και επειδή δεν είχαν πού αλλού να το πάνε, το πήγαν στο αστυνομικό τμήμα.

«Οι υπάλληλοί μας στο γραφείο υποδοχής είναι συνηθισμένοι σε περίεργα πακέτα αλλά σήμερα το πρωί έπαθαν ένα σοκ όταν αντίκρισαν ένα φίδι μήκους 1,8 μέτρων», ανέφερε εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος.

«Παραξενεύτηκαν όταν ένας πολίτης παρέδωσε ένα μεγάλο χαρτόκουτο με τρύπες. Σύντομα όμως η αμηχανία έγινε τρόμος όταν συνειδητοποίησαν ότι εντός βρισκόταν ένα τεράστιο ερπετό. Αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, ονόμασαν το φίδι Σάντρα και το απόγευμα το παρέδωσαν στη φιλοζωική οργάνωση RSPCA η οποία θα το φροντίσει έως ότου εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του ή του βρουν ένα νέο σπίτι».

Το καλαμποκόφιδο (corn snake – Pantherophis guttatus) είναι μη δηλητηριώδες είδος που ζει στη Βόρεια Αμερική και είναι από τα πλέον δημοφιλή φίδια για κατοικίδια.