Το μπελά τους βρήκαν δύο αστυνομικοί που δέχθηκαν κλήση για παράνομο παρκάρισμα την ώρα που βρίσκονταν σε υπηρεσία.

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή 17 Αυγούστου στο Μπίστον του Νοτινχαμσάιρ, όταν ένας υπεύθυνος κυκλοφορίας από υπερβάλλοντα ζήλο «έγραψε» τους αστυνομικούς που είχαν αφήσει το περιπολικό έξω από εμπορικά καταστήματα προκειμένου να βοηθήσουν έναν ευπαθή άνδρα που ζήτησε βοήθεια. Ακόμα και οι περαστικοί σοκαρίστηκαν παρακολουθώντας το περιστατικό, με κάποιον μάλιστα να χαρακτηρίζει τον φύλακα «ανόητο».

Βίντεο του συμβάντος κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει γίνει viral, μετρώντας περισσότερες από 170.000 προβολές μέσα σε λίγα 24ωρα.

Ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής του Νοτινχαμσάιρ, Στου Πράιορ δεν έκρυψε την οργή του γι’ αυτό που συνέβη: «Είναι απαράδεκτο να κόβεται κλήση για παράνομο παρκάρισμα σε αστυνομικούς που κάνουν τη δουλειά τους προσπαθώντας να βοηθήσουν κάποιον που έχει ανάγκη. Για ποιο λόγο ξεκίνησε να γράφει την κλήση από τη στιγμή που έβλεπε ότι οι αξιωματικοί βοηθούσαν έναν άπορο άνδρα; Μπορεί η κλήση να έχει ακυρωθεί, όμως θα θέσω ζήτημα για τις ενέργειες του φύλακα κυκλοφορίας στο συμβούλιο του Νοτινχαμσάιρ».

Στην εν λόγω κομητεία έχει δημιουργηθεί η σύμπραξη Notts Parking που έχει ως αποστολή να επιτηρεί τη στάθμευση των οχημάτων.

O Πίτερ Γκούντι, επικεφαλής της εν λόγω σύμπραξης, απολογήθηκε στις αστυνομικές αρχές για το ατυχές περιστατικό, σημειώνοντας παράλληλα πως η κλήση έχει ακυρωθεί.