Οι χθεσινές δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπαράκ κατά ενός πυρηνικού Ιράν ήταν από τις πιο σκληρές που έχει κάνει μέχρι σήμερα, καθώς τάχθηκε υπέρ μιας ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Τεχεράνης.

Ο Μπαράκ είπε χθες Τετάρτη ότι μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Τεχεράνης θα ήταν περίπλοκη, αλλά το να επιτραπεί στο Ιράν να γίνει πυρηνική δύναμη θα «ήταν απείρως πιο επικίνδυνο».

Οι ισραηλινές εφημερίδες αναφέρουν σήμερα ότι ο Μπαράκ κλιμακώνει τη ρητορική του εναντίον του Ιράν, ενώ επισημαίνουν ότι οι δηλώσεις του αποτελούν έναν «υπαινιγμό» ότι η πιθανότητα μιας ισραηλινής επίθεσης εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων είναι μεγάλη.

«Γνωρίζω καλά και σε βάθος τις δυσκολίες που εμπεριέχονται στην προσπάθεια να αποτρέψουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», σημείωσε ο Μπαράκ σε ομιλία του στην ισραηλινή Σχολή Εθνικής Ασφάλειας.

«Παρόλα αυτά είναι ξεκάθαρο πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η αντιμετώπιση της ίδιας της απειλής θα ήταν απείρως πιο επικίνδυνο και πιο δαπανηρή τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε πόρους», πρόσθεσε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με την ομιλία του την οποία έστειλε σήμερα το γραφείο του στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Στα μέσα του 2012 το Ισραήλ βρίσκεται μπροστά σε κάποιες από τις πιο περίπλοκές και σύνθετες προκλήσεις που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει η πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία (…) Ίσως χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες, μοιραίες αποφάσεις για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ», κατέληξε ο Μπαράκ.