Στα 14 του χρόνια έφυγε μόνος από το χωριό του στη Ρόδο, τα Τριάντα, για το Τορόντο του Καναδά. Σήμερα ο Μάικλ Καρπάθιος ζει μόνιμα στην Ολλανδία αλλά είναι ένας παγκοσμίου φήμης κομμωτής με πελάτες του τη βασιλική βελγική οικογένεια, τον μεγάλο και τρανό Ιμπραΐμοβιτς, όλη την ομάδα του Άγιαξ, αλλά και τη Λιζ Τέιλορ, που φρόντιζε συχνά όσο ζούσε.

Σε συνέντευξή του στη «Ροδιακή», ο Μάικλ Καρπάθιος αποκαλύπτει ότι μία διάσημη κυρία και πλούσια, «έρχεται από δύο ώρες μακριά, για εμένα στο Άμστερνταμ. Την πρώτη φορά την ρώτησα “γιατί” και μου είπε “έχω γυρίσει πολλούς, κανείς δεν μου κάνει αυτό που θέλω”.

Την άφησα να μου πει ποιο είναι το πρόβλημά της. Μου λέει “έχω ένα σπίτι στη Νορμανδία, κι όταν ανεβαίνω στο ποδήλατό μου τα μαλλιά μου ανεβαίνουν πάνω, στέκονται όρθια”. Της απαντάω “να αγοράσετε άλλο ποδήλατο”! Γελάσαμε και οι δύο. Κανείς δεν της έδωσε την προσοχή που ήθελε. Επί δυόμιση ώρες τη φρόντισα.  Αυτό χρειάζεται αυτή η κυρία, την προσοχή. Σε έξι εβδομάδες ξαναήρθε για να μου πει πόσο ευτυχής είναι, κι ότι αγόρασε και καινούργιο ποδήλατο».